Profesyonel bir voleybol oyuncusu olan Kim In-hyeok, geçen hafta, daha çok BJ Jammi olarak bilinen popüler bir canlı yayıncı olan Cho Jang-mi'nin ölümünden bir gün önce Suwon'daki evinde ölü bulundu.

Güney Kore'nin Yonhap haber ajansına göre, Daejeon Samsung Fire Bluefangs için oynayan 27 yaşındaki oyuncunun, hayatıyla ilgili "karamsar" yansımalar içeren bir not bıraktığı bildirildi.

Oyun akışı platformu Twitch'te de büyük bir takipçi kitlesine sahip bir YouTube fenomeni olan Cho, iki yıldan fazla bir süredir cinsel açıdan aşağılayıcı yorumların ve erkeklerden nefret ettiğini iddia etmesinin ardından depresyona girmişti. Ölümü, 27 yaşındaki Cho'ya yönelik söylentiler ve nefret dolu yorumlar yayınlayan diğer YouTuber'lara ve yorumculara karşı güçlü cezalar verilmesi çağrılarını tetikledi.

ÜNLÜLER İNTİHAR EDİYOR

Güney Kore’deki pop kültür küresel manada erişimi sayesinde tebrik edilse de, ünlü takıntısı ve yüksek dijital bağlantı oranlarının birleşimi, son yıllarda bir dizi ünlü intiharından sorumlu tutuldu.

Şarkıcı ve aktör Sulli'nin 2019'daki intiharı, yönetim kurumlarının yıldızlarını "zehirli hayranlardan" koruyamaması ve kullanıcıların anonim olarak yorum yapabildikleri popüler internet portallarında zorbalığa karşı hükümetin harekete geçmesi talepleri karşısında öfkeye yol açtı.

Ölümü, web portalları Naver ve Daum'u spor ve eğlence hikayeleri için yorum bölümlerini kapatmaya sevk etti, ancak çevrimiçi taciz, YouTube ve Instagram gibi sosyal medya sitelerinde bir sorun olmaya devam ediyor.

Hakaret ve siber zorbalık davalarında uzmanlaşmış bir avukat olan Kim Tae-yeon, Yonhap'a verdiği demeçte, “Çevrimiçi nefret söylemi nedeniyle daha fazla insan depresyon ve zihinsel zorluklar çekiyor. Bu bir kişinin hayatını mahvedebilecek bir sorundur” dedi. (Guardian)