Şok edici saldırı, Lahor'un Büyük İkbal Parkı’nda arkadaşlarıyla bir TikTok videosu çeken kadının viral hale gelen birkaç videosunda yakalandı. Güpegündüz, adamlar genç kadını alıp aralarına aldılar ve kıyafetlerini yırtıp ona saldırdılar. 

‘’BANA VAHŞİCE SALDIRDILAR’’

Guardian tarafından incelenen vaka raporuna göre, kadın Lahor polisinde kimliği belirsiz 300 ila 400 kişiye karşı dava açtı. Kadın, polise yaptığı açıklamada, “Kalabalık beni her taraftan o kadar çekti ki kıyafetlerim yırtıldı. Havaya fırlatıldım. Bana vahşice saldırdılar ve kalabalık paramı, küpelerimi ve telefonumu çaldı’’ dedi. 

Görüntüler Pakistan'da öfke dalgasına yol açtı. Ülkenin Enformasyon Bakanı Fawad Chaudhry, tutuklamaların yapıldığını söyledi. Bazı failler, CCTV görüntüleri ve görgü tanıklarının ifadeleriyle tespit edildi. Chaudhry, “Bunun üzerinde tam gaz çalışıyoruz. Başbakan da uyardı” dedi.

MUHALEFETTEN SERT TEPKİ

Aktivistler, politikacılar, ünlüler, Uluslararası Af Örgütü ve Pakistan'daki insanlar saldırıya karşı öfkelerini dile getirdiler. Pakistan Halk Partisi Başkanı Bilawal Butto Zerdari, olayın "her Pakistanlıyı utandırması" gerektiğini ve "toplumumuzdaki bir çürümeye işaret ettiğini" söyledi.

Pakistanlı şarkıcı Farhan Saeed, "Bu ülkenin erkeklerinin her gün bu korkunç eylemleri yapmaya devam etmesinden tiksindiğini, öfkeli olduğunuve utandığını" söyledi.

Pakistanlı Senatör Sherry Rehman, kadına yönelik şiddetin son zamanlarda patlamasının Pakistan'da sorunun kötüleştiğini gösterdiğini söyledi. Rehman, “Çoğu vaka, kurbanı susturmaya yönelik ataerkil kültürde çoğunlukla ya görmezden geliniyor, gömülüyor ya da bir kenara atılıyor” dedi.

(Guardian)