Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdürlüğü Silah Ruhsat Büro Amirliği'nde görevli polis memuru Caner Zeytünlü'nün evraklarda ilçe kaymakamı ve ilçe müdürünün imzasını kullanması emniyeti karıştırdı.

YOL KONTROLÜNDE ELE GEÇİRİLDİ

Tekirdağ Kınalı'da 2 yıl önce yapılan yol kontrolünde durdurulan bir araçta 9 mm'lik tabanca ele geçirildi. Tabancanın ruhsatsız çıkması nedeniyle ifadesi alınan şüphelinin elinde, dönemin Zeytinburnu İlçe Kaymakamı Mehmet Makas ile dönemin ilçe Emniye Müdürü Burak Bodur'un imzalarının bulunması üzerine soruşturma yapıldı.

DÜZENLEYEN KİŞİ ORTAYA ÇIKTI

Yapılan araştırma neticesinde belgeyi Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdürlüğü Silah Ruhsat Büro Amirliği personeli Caner Zeytünlü'nün düzenlediği anlaşıldı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmada ifade veren polis memuru Zeytünlü, Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Süleyman Gökdemir'in kendisini yanına çağırdığını ve aracında silah bulunan Kemal I.'nın da orada bulunduğunu söyledi.

'ONAYLATMAYI UNUTTUM' İDDİASI

Zeytünlü ifadesinde, Gökdemir'in, silahını polise yakalattığını belirttiği 'Kemal I.'nın silah taşıma ruhsatı bulundurup bulunduramayacağpını sorduğunu, kendisinin de 'almaya yeterliliğinin bulunduğu'nu kaydetti. Ardından silah ruhsatı için onay evraklarının hazırlanması emrini aldığını belirten Zeytünlü, ifadesinde priskolojik rahatsızlığı bulunduğunu iddia ettiği kızının yanına gitmek için elindeki işleri halledebilmek adına kaymakam ve emniyet müdürünün imzasını taklit ettiğini itiraf etti. Polis memuru, ilgili belgeyi sonraki gün kaymakamlık ve müdürlük onayına yeniden sunmak istediğini ancak unuttuğunu iddia etti.


 

Zeytünlü ayrıca, ruhsatnamede Emniyet Müdür Yardımcısı Gökdemir ile Büro Amir Vekili Selçuk Ergül'e ait parafların kendi imzaları olduğunu hatırladığını sözlerine ekledi.

Olay “Makama arz” yazısıyla şu şekilde düzenlendi:

"Zeytinburnu ilçe Emniyet müdürlüğü Silah ruhsat büro amirliğinde görevli ... sicil sayılı polis memuru Caner Zeytünlü isimli şahsın evraklarda İlçe kaymakamımız ve ilçe müdürümüzün yerine sahte imzalar atarak evrakları işleme koyduğu ve bu şekilde silah ruhsatı düzenlediğinin tespit edilmesi üzerine yürütülen soruşturma sonucunda  şüpheli sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak Paşakapısı cezaevine teslim edilmiştir. Ayrıca bahse konu büroda yapılan ilk incelemelerde 9 evrakında bu şekilde sahte imza kullanılmak suretiyle işleme koyulduğu tespit edilmiş ve alınan mahkeme kararı doğrultusunda kriminal inceleme yapmak üzere bu evraklara da el konulmuştur."

9 KİŞİYE DAHA AYNI İŞLEM

Yapılan soruşturma neticesinde Zeytünlü'nün 9 kişinin belgesine daha aynı şekilde işlem yaptığı tespit edilirken ilgili evraklara el konuldu.

TUTUKLANDI

Polis memuru Zeytünlü, çıkarıldığı mahkemece, "rüşvet" ve "resmi belgede sahtecilik" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.