28 yaşındaki Lauren Handy, Progresif Kürtaj Karşıtı Ayaklanma (PAAU) grubunun lideri ve kendisini "Katolik anarşist" olarak tanımlıyor. Polis, fetüslerin bulunmasının ardından "potansiyel biyolojik tehlike materyalinin" araştırıldığını söyledi.

Washington polisi, ceninlerin bulunduğu evin aslında Bayan Handy'ye ait olup olmadığını teyit edemediklerini söyledi. Ancak iki kolluk görevlisi Washington Post'a evin Handy'nin tutuklandığı ve yaşadığı ya da kaldığı yer olduğunu söyledi. Washington Polis Şefi Asistanı Ashan Benedict düzenlediği basın toplantısında, "Bu eve nasıl girdikleri dışında suç teşkil eden bir şey yok gibi görünüyor" dedi.

Handy kısa süre önce Seattle'daki Washington Üniversitesi'ndeki bir fetal doku ve organ bankasına "erişim sağladığını" iddia etti, ancak üniversite hiçbir şey almadığını söyledi.

SAHTE İSİMLE KÜRTAJ RANDEVUSU

Perşembe günü yayınlanan ayrı bir federal iddianameye göre Handy, 22 Ekim 2020 için bir kürtaj sağlayıcısı olan Washington Surgi-Clinic'ten Hazel Jenkins adıyla kürtaj istediğini söyleyerek randevu aldı. İddianameye göre, Handy ve grubun diğer sekiz üyesi, üreme sağlığı hizmetleri arama ve sunma konusundaki federal haklarını ihlal ederek hastaları ve çalışanları yaralamak, tehdit etmek ve korkutmakla suçlanıyor.

GÖRÜLMEMİŞ CEZA

Ayrıca, kliniğin hizmetlerine müdahale etmek için güç kullanılması sebebiyle Freedom of Access to Clinic Entrances Act yasasını (FACE) ihlal etmekle de suçlanıyorlar. Suçlu bulunurlarsa, her biri 11 yıla kadar hapis ve 350 bin dolara kadar para cezasına çarptırılabilir. (BBC)