Trabzon’da döviz kurundaki artışla birlikte gelen zamları ve hayat pahalılığını protesto edildi. Tencere tava eylemi yapan vatandaşlar, “Bu ses tencere tavası boş olanların sesi, hükümet istifa” sloganlarıyla yürüdü.

'TENCERE VE TAVA'LI PROSTESTO

Sendika.org’un aktardığı bilgiye göre, Trabzon Emek ve Demokrasi Platformu’nun çağrısıyla Uzun Sokak’ta buluşan Trabzonlular, Meydan Park’a yürüyüş yaptılar. Polis Uzun Sokak’ta yürüyüş yapılmasına ve tencere tava çalınmasına engel olmaya çalıştıysa da eylem sürdürüldü. Uzun Sokak’ta buluşan Trabzonlular, tencere tava eşliğinde “Hükümet istifa” sloganlarını atarak Meydan Park’a yürüdü. Uzun Sokak’ta buluşan Trabzonlular, tencere tava eşliğinde “Hükümet istifa” sloganlarını atarak Meydan Park’a yürüdü.

Yürüyüşte yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bu ses yoksulların sesi. Bu ses tenceresi tavası boş olanların sesi. Yani hepimizin sesi. Esnafın pandemide borçları birikti. Bu esnaf bu kirayı nasıl ödeyecek, soran yok. Bu öğrenci bu burslarla bu kredilerle nasıl geçinecek, soran yok. Bu işçiler asgari ücretle ay sonunu nasıl getirecek, soran yok. Bu memurlar ay sonunu nasıl getirecek, soran yok. Bizi ölüme mahkum ettiler. Yaşamaya yaşamıyoruz, ölmeye ölmüyoruz. Böyle düzen, böyle sistem olmaz. Bizim ekmek arası soğan yiyip susmaya niyetimiz yok. Bu düzen böyle gitmez.”