Kozyatağı, Korkut Sokak’ta saat 03.30’da yaşanan olayda, Psikog Orhan Taruk, evin bulunduğu sitede silahlı saldırıya uğradı. İddiaya göre, Taruk evinin bulunduğu site önüne gelen bir otomobile bindi. İçinde iki kişinin bulunduğu otomobildekilerden biri ile Orhan Taruk arasında tartışma yaşandı. Daha sonra ise silahını çeken kişi Taruk’u ayağından vurdu. Psikolog Orhan Taruk, yaralı halde saldırganlardan kaçarak evinin bulunduğu siteye girdi. İddiaya göre, saldırgan bir süre ateş etmeye devam etti. Daha sonra ise olay yerinden kaçtı.

GÖZALTINA ALINDI

Saldırı sonrasında, Orhan Taruk hastaneye kaldırılırken, saldırganın psikolog doktorun akrabası olan Şahin A. olduğu ortaya çıktı. Polis silahla ateş eden Şahin A.’yı yakalamak için çalışma başlattı. Şüpheli Başakşehir’deki bir adreste gözaltına alındı.

TELEFONLA TARTIŞTILAR

Şüpheli emniyete götürülürken, olayın kaza ile yaşandığını ileri sürdü. Şahin A.nın zaman zaman psikolojik tedavi için Orhan Taruk’un kliniğine gittiği belirtildi. İddiaya göre, Şahin A. olay öncesinde, saat 03.00 sıralarında telefonla Taruk’u aradı. “Yardımına ihtiyacın var” dedi. Taruk’un aradığı saat sebebiyle tepki göstermesi üzerine ikili arasında tartışma yaşandığı öne sürüldü.