National Football League (NFL) 2022 geçtiğimiz gece gerçekleşti. Karşılaşmanın devre arasında Super Bowl’da yer alan Dr. Dre, Snoop Dogg ve Eminem gibi dünyaca ünlü yıldızlar sahne alırken geceye Eminem’in yaptığı hareket damga vurdu.

KARARA UYMADI, TEPKİSİNİ GÖSTERDİ

NFL yönetiminin kararına uymayan dünyaca ünlü rapçi Eminem, Amerika'daki ırkçılığa karşı diz çökerek destek verdi. NFL yönetiminin  ırkçılığa karşı tepki olarak diz çökmeyi yasaklamasına rağmen 49 yaşındaki şarkıcı, performansı sırasında diz çökerek Amerika'daki ırkçılığa karşı tepkisini gösterdi.

GRAMMY ÖDÜLLÜ İSİMLER YER ALDI

Artık bir gelenek haline gelen Super Bowl devre arası konserlerinde, Dr. Dre, Snoop Dogg, 50 Cent ve Eminem gibi isimler yer aldı. Efsanelere ise Los Angeles'ta Mary J. Blige ve Kendrick Lamar gibi isimler eşlik etti. Aralarında toplam 43 Grammy ödülü bulunan ünlü isimler, ilk kez birlikte sahne almış oldu.

Eminem'in performansı, çoğu izleyici tarafından Super Bowl tarihinin en iyi performansı olarak gösterildi.

COLIN KAEPERNİCK DE KATILMIŞTI

Eminem NFL'in tüm uyarılara rağmen NFL oyuncusu Colin Kaepernick'in 2016 yılında başlattığı diz çökme protestosuna katıldı. Colin Kaepernick'in eylemi bütün dünya basınında büyük yankı uyandırmış ve bu protesto sebebiyle başı NFL yönetimi ile derde girmişti. Ünlü sanatçılar NFL yönetiminin tüm kısıtlamalarına ve yasaklarına rağmen ırkçılığa karşı sessiz kalmadıklarını hareketleri ile gösterdi.