Bursa’da ekmek üretimi yapan Pasto isimli bir firma, 2 yılı aşkın süredir renkli ekmek üretiyor. 6 renkten oluşan renkli ekmeğin içinde ise hiçbir şekilde gıda boyası bulunmaması dikkat çekiyor.

BALLA HARMANLANIYOR

Ünü Bursa dışına da aşan renkli ekmeği almak için şehir dışından gelen müşteriler bile var. Ekşi mayadan üretilen ekmek balla harmanlanıyor ve çeşitli gıdalardan renklerini alıyor.

RENKLERİ DOĞADAN

Renkli ekmek sarı rengini zerdeçaldan, turuncu rengi gül tozu ve zerdeçal karışımından, mor rengini siyah havuç ve pancar karışımından alıyor. Bezelye çiçeğinden mavi rengi, bezelye çiçeği ve zerdeçal karışından ise yeşil rengini alıyor.

"RENKLİ EKMEĞİ SEVDİLER"

SH'den Halil Ataş'ın haberine göre; Renkli ekmeğin gün geçtikçe alıcısının arttığını söyleyen ekmek ustası Nurettin Ölmez, şunları söyledi; “Renkli ekmeği iki yılı aşkın süredir üretiyoruz. Müşterinin talebine göre daha farklı renklerde ekmekler çıkıyordu ama renkli ekmek daha bir yoğunlukla tuttu. Ekmeğin içerinde 6 tane renk var. İçerinde kesinlikle gıda boyası yok. Sarı rengini zerdeçaldan, turuncu rengi gül tozu ve zerdeçal, mor rengi siyah havuç ve pancar karışımından, bezelye çiçeğinden mavi rengi, bezelye çiçeği ve zerdeçal karışımından ise yeşili elde ediyoruz."

"ŞEHİR DIŞINDAN GELEN VAR"

Renkli ekmek almaya şehir dışından bir çok müşteri geldiğini söyleyen Nurettin Ölmez, “Ankara, İstanbul’da geldik bu ekmek için diyen müşterilerimiz var. Renkli ekmeğin ünü Bursa dışına aştı diyebilirim. Yasaklar olduğu için şuan haftada bir kez çıkarıyoruz bu ekmeği. Cuma günü üretiyoruz sadece. Gün geçtikçe ekmeğe talep artıyor. Belki de yeni trend renkli ekmek olacak" şeklinde konuştu.