Geçtiğimiz yıl, Bakırköy'de bulunan lüks bir rezidansa A.J. adlı kişi tarafından zorla getirilen E.K. ve D.A., söz konusu adreste alıkonularak işkenceye maruz kaldı. Zorla senetler imzalatılan ikilinin mal varlıkları yağmalandı. Olaya karıştıkları tespit edilen 7 şüpheli, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyon ile yakalanarak gözaltına alınmış ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

Yürütülen soruşturmayı derinleştiren İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, çeteye yönelik yapılan çalışmalarda olaya karışan Kazakistan ve Çeçen uyruklu 8 şüphelinin isimlerini ve adreslerini tek tek tespit ederek 12 Nisan’da operasyonla yakalayarak gözaltına aldı.

ÇAMAŞIR MAKİNESİNDEN SİLAH ÇIKTI

Şüphelilerin evinde ve rezidansta yapılan aramalarda rezidansın tavan arasında, çamaşır makinesinde ve makyaj kutusunda 7 ruhsatsız tabanca, bu silahlara ait 77 fişek, birer adet sahte pasaport, kelepçe, takip cihazı ve 2 telsiz ele geçirildi.

4 KİŞİ TUTUKLANDI 

Sekiz gün önce yakalanan ve emniyete götürülen şüpheliler, polisteki ifade işlemlerinin ardından mahkemeye çıkarıldı. Şüphelilerden biri ifadesinin ardından serbest bırakılırken, 3 kişi adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Diğer 4 şüpheli ise çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.