CHP'li Küçükçekmece Belediyesine, yenilenen çocuk parkına terör örgütü PKK'nın sembollerini andıran şekiller yaptırıldığı için andıran şekiller yaptırıldığı için soruşturma başlatılmıştı. 

MHP İLÇE BAŞKANLIĞI ŞİKAYETÇİ OLMUŞ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, yaşanan rezalete ilişkin Küçükçekmece MHP İlçe Başkanlığı'nın şikayetçi olduğu belirtildi. 

Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede Deniz K., Gülsüm G., ve Yüksel P., hakkında "Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi. 

BELEDİYE REDDETMİŞTİ

Belediye iddiaların asılsız ve ilgisiz olduğunu savunmuştu. 

Davanın iddianamesinde yazışmalar deşifre edildi. 

Çalışanların parktaki sembollerin terör örgütü. PKK'yı simgelediğini net bir şekilde bildiği de ortaya çıktı.

İddianamesi tamamlanan davanın yargılanmasının önümüzdeki günlerde başlaması bekleniyor.

YAKLAŞIK 1,5 MİLYONLUK FATURA KESTİLER

İddianamede yer alan bilgilere göre; mimar söz konusu parktaki çalışma ve diğer parklarda yapılacak olan işlerin karşılığında yüklenici firma olarak belediyeden toplamda 1 milyon 386 bin liralık fatura kesildiğini belirtmişti. 

Soruşturmanın devamında ifade veren şüpheliler arasındaki belediye çalışanı Deniz K., ise peyzaj mimarını suçlayarak projenin onaylı halinde belirtildiği gibi magma katmanlarını oluşturan kahverengi, sarı ve turuncu renkli belirtilen yerle ilgili olarak yapılan yerin aynı şekilde olmadığını, projenin dışına çıkıldığını bu nedenle Yüksel P.'ye defalarca uyarıda bulunduğunu anlatmıştı.