Müşterilerin kampanyadan yararlanmaları için etkinlik alanında kimliklerini göstermeleri gerekiyordu. Ancak bar o zamandan beri tepkilerin ardından promosyonu kaldırdı ve 6 çalışan tutuklandı. 

‘DİNİ UNSURLARLA ALAKASI YOK’

Instagram'da paylaşılan özür mesajında, "Yönetimin bilgisi dışında tanıtım yapan tanıtım ekibi hakkında ağır yaptırımlarla işlem yaptık. Promosyonumuzla din unsurlarını ilişkilendirmek niyetinde değiliz, bu yüzden tüm Endonezya halkından en derin özürlerimizi ifade ediyoruz" denildi. 

Coconuts.co'nun bildirdiğine göre, tartışmalı kampanya, yönetimin anlaşmayı oluştururken bağımsız hareket ettiğini iddia ettiği 6 çalışanın tutuklanmasına yol açtı.

Bar zinciri, kampanyanın 6 çalışanın eylemi olduğunu açıklayan bir özür daha paylaştı. Sosyal medya hesabında yayınlanan gönderide, "Bu sorunun yasalara uygun olarak çözülmesi, bu şirkete bağlı 3 binden fazla Holywings Endonezya çalışanı ve ailelerinin devamlılığı için Endonezya halkından dua ve destek istiyoruz. Şu anda sorumlu 6 kişi gözaltında ve polisin elinde yasal olarak işlem görüyorlar" denildi. 

PROTESTOLAR BAŞLADI

Endonezya'nın en büyük İslami örgütü Nahdlatul Ulama'nın (NU) gençlik kanadı GP Ansor, grubun tartışmalar üzerine Cakarta'daki Holywings mekanlarının dışında protesto düzenlemeyi planladığını söyledi. 

Grup ayrıca Holywings hakkında Jakarta polisine dine hakaret suçlamasında bulunmayı planlıyor. Endonezya'da dini dine hakaret beş yıla kadar hapisle cezalandırılıyor. (Mirror)