İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth 96 yaşında hayatını kaybetti.

70 yıl süren bir taht macerası, 74 yıllık evlilik, 4 çocuk, 8 torun… Kraliçe 2. Elizabeth, sadece monarşiyi ve Britanya’yı değil, zaman zaman çatırdamalar olsa da koca bir aileyi de geride bıraktı. 96 yıllık yaşamına sayısız önemli an sığdıran Kraliçe Elizabeth’in aslında bir gün hükümdar olması, doğduğunda pek de beklenmiyordu. Ancak tesadüfler, beklenmedik olaylar onu monarşinin ikonik ismi haline getirdi.

Siyasilerden taziye mesajları şu şekilde:

Cumhurbaşkanı Erdoğan:

"Kraliçe II. Elizabeth’in vefatını bugün üzüntüyle öğrendim. Kraliyet Ailesi ile dost ve müttefik Birleşik Krallık halkı ve hükûmetine en içten taziyelerimi sunuyorum."

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan:

"Tahtta 70 yılı geride bırakan Birleşik Krallık kraliçesi II. Elizabeth'in vefatı nedeniyle Kraliyet ailesine ve Birleşik Krallık halkına taziyelerimi sunuyorum."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu:

"Kraliçe II. Elizabeth’in vefatını üzüntüyle öğrendim. Yaşamının son gününe kadar çalışan, nice tarih olayına ve dünyadaki değişimlere tanık olan değerli devlet insanını saygıyla anıyor, Kraliyet Ailesi ile Birleşik Krallık halkına başsağlığı diliyorum."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü Ömer Çelik:

"Kraliçe II. Elizabeth’in vefatı dolayısıyla Kraliyet Ailesine, Birleşik Krallık halkına ve hükûmetine başsağlığı dileklerimizi sunuyoruz."