İzmir, 117 vatandaşın hayatını kaybetti 30 Ekim depreminin yaralarını sarmaya çalışırken bugün yine üst üste yaşanan depremlerle adeta kabusu yaşıyor. AFAD ve Kandilli Rasathanesi verilerine göre; Ege Denizi Karaburun ilçesi açıklarında sabah saatlerinden itibaren çok sayıda deprem meydana geldi. Bu depremlerin sonuncusu ise 11.35'e yaşanan 5.2 büyüklüğündeki depem oldu.

8.46'da 5.1, 8.47'de de 4.8 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. İzmirliler henüz bu sarsıntıların şokunu atlatmamışken, saat 9.00'da 4.7, 9.34'te de 4.2 büyüklüğünde iki deprem daha meydana geldi. Kentte 00.42 ile 10.12 saatleri arasında en küçüğü 1.7, en büyüğü ise 5.1 olmak üzere 20 deprem meydana geldi. Depremler nedeniyle can ve mal kaybı yaşanmadığı açıklandı.

Depremlerin merkez üssü Karaburun'un Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, "Merkezi Karaburun olan; Urla, Foça, Dikili ilçelerimiz ile İzmir kent merkezinde de hissedilen 4.1, 5.2, 4.8 ve 4.7 büyüklüğünde dört ayrı deprem meydana gelmiştir. Bir saat içinde yaşadığımız bu depremler hepimizi çok korkutsa da, saat 10.15 itibarıyla çok şükür belediyemize ulaşan bir hasar kaydı bulunmamaktadır. Depremden hemen sonra muhtarlarımız ile süratle iletişim kurduk, köy ve mahallelerimizde herhangi bir hasar ve yıkım olmadığı konusunda bilgi aldık. 30 Ekim’de gerçekleşen 6,9 şiddetindeki deprem sonrasında ilçemizde ağır hasar oluşan 59 konutumuz vardı. Bu yapılarda bir sorun olup olmadığı hakkında çalışmalarımız ekipler tarafından detaylıca sürdürecektir. Tüm yurttaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletirken, gelişmeler hakkında sizleri bilgilendireceğimizi de belirtmek istiyorum" açıklamasını yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de deprem sonrası yaptığı açıklamada, "Ege Denizi Midilli Adası açıklarında meydana gelen 4.8 ve 5.1 büyüklüğündeki depremler Karaburun, Urla, Foça, Dikili ilçelerimiz ve İzmir kent merkezinde de hissedildi. Herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Geçmiş olsun" ifadelerini kullanmıştı.