Muhafazakar Hoover Enstitüsü'nde yaptığı konuşmada Soros, Çin'i "dünyanın en güçlü otoriter devleti" ve "açık toplumların bugün karşı karşıya olduğu en büyük tehdit" olarak nitelendirdi.

Soros, Çin'in "1936'daki Almanya gibi" yaklaşmakta olan Pekin Olimpiyat Oyunlarının "gösterişini" "sıkı kontrol sistemi için bir propaganda zaferi elde etmek için kullanmaya" çalışacağını iddia etti.

Serbest piyasa reformlarını başlatan eski Çin lideri Deng Xiaoping'in aksine Xi'yi "komünizme gerçekten bir inanan" olarak nitelendirdi ve "Mao Zedong ve Vladimir Lenin'in onun idolleri olduğu" konusunda uyardı.

ABD’NİN ÇİZGİSİNİ YANSITIYOR

Soros konuşmasını Çin'de rejim değişikliği çağrısıyla bitirdi – ki bu aynı zamanda Xi'nin liderliğine de karşı çıkan birçok Amerikalı muhafazakarın mevcut çizgisini yansıtıyor.

Milyarder, "Bu, bugün açık toplumların karşı karşıya olduğu en büyük tehdidi ortadan kaldıracak ve Çin'i istenen yönde hareket etmeye teşvik etmek için ellerinden gelen her şeyi yapmalılar" dedi.

Soros, Black Lives Matter, Planned Parenthood ve göçmenlik reformları da dahil olmak üzere ABD'de ve tüm dünyada liberal ve solcu davaları destekleyen Açık Toplum Vakfı'nın kurucusu ve başkanıdır. Ayrıca ABD bölge savcılığı yarışlarına ilgi duymuş, bu yarışmalara milyonlar akıtmış ve Soros destekli bu adaylardan bazıları şu anda Amerika'nın büyük şehirlerinde kovuşturmayı denetlemektedir. (RT)