Facebook, Google, Twitter ve TikTok, World Wide Web Foundation (WWWF) tarafından yönetilen, cinsiyete dayalı şiddetle mücadele etme yöntemlerindeki kalıcı zayıflıkları gidermek için taahhütte bulundular.

ÖNEMLİ İSİMLERDEN AÇIK MEKTUP

Duyuru, BM Kadın Birimi tarafından Paris'te düzenlenen küresel bir toplumsal cinsiyet eşitliği forumunda geldi. Michelle Bachelet ve GraçaMachel gibi eski devlet başkanları ve küresel liderler ile AnnieLennox, AshleyJudd, Gemma Chan ve Maisie Williams gibi ünlüler tarafından imzalanan ve şirketleri taahhütleri tam olarak uygulamaya çağıran bir açık mektupla destekleniyor.

GENÇ KADINLARIN YARISI TACİZE UĞRADI

Economist IntelligenceUnit'in 2021'de yaptığı bir araştırmaya göre, dünya çapındaki kadınların üçte birinden fazlası çevrimiçi tacize uğradı ve genç kadınlar arasında neredeyse yarıya yükseldi. 

Dört teknoloji şirketi, platformları genelinde iki ana endişe alanına odaklanarak bu kötüye kullanımın üstesinden gelme sözü verdi: kadınların kimlerin yanıt verebileceğini, yorum yapabileceğini ve gönderileriyle etkileşime geçebileceğini kontrol edememesive çevrimiçi kötüye kullanımı işaretlemek için açık ve güvenilir raporlama sistemlerinin olmaması.

AYRINTILI AYARLAR GELİYOR

İlk endişeyi iyileştirmek için şirketler, kullanıcıların kendi güvenliklerini sağlamaları için daha ayrıntılı ayarlar sunmayı taahhüt etti; örneğin, bireylerin gönderileri tamamen engellemeden yanıt vermelerini engellemelerine veya paylaşımı sınırlamalarına izin vererek.Ayrıca güvenlik araçlarına erişimi iyileştirmek ve kadınların internette gördüğü istismar miktarını proaktif olarak azaltmak için "kullanıcı deneyimi boyunca daha basit ve erişilebilir bir dil" kullanmayı taahhüt ettiler.

‘’BÜYÜK BİR TEHDİT’’

WWWF'nin kıdemli politika yöneticisi AzminaDhrodia, “Çok uzun süredir kadınlar rutin olarak taciz ediliyor, saldırıya uğruyor ve ardından çevrimiçi alanlarda susturuluyor. Bu, toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda ilerleme için büyük bir tehdittir. Kaynakları ve erişimleriyle bu dört şirket, bu kötüye kullanımı engelleme ve yüz milyonlarca kadın ve kız çocuğu için çevrimiçi deneyimleri iyileştirme gücüne sahip’’ dedi. 

Dhrodia, "Artık, sektör çapında gerçek bir değişime yol açabilecek çözümleri birlikte oluşturmak için farklı sektörlerden önde gelen uzmanlarla birlikte çalışma şansına sahip oldular. Bugün verdikleri taahhütler büyük bir kazanım olarak kutlanmalı ve şirketler için kadınlara yönelik istismarın en büyük öncelik olarak ele alınması için bir sıçrama tahtası görevi görmelidir” diye ekledi. 

(Guardian)