Kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Dijital Nefretle Mücadele Merkezi'nden (CCDH) araştırmacılar, bu yılın başlarında altı haftalık bir süre boyunca yüzlerce antisemitik gönderiyi işaretlediler. Nazi, neo-Nazi ve beyaz üstünlükçü içeriğin de yer aldığı gönderiler 7,3 milyona varan gösterim aldı.

714 gönderiden her biri platformların politikalarını açıkça ihlal etse de, altıda birden azı kaldırıldı veya moderatörlere yönlendirildikten sonra ilişkili hesaplar silindi.YouTube, bildirilen gönderilerin yüzde 21'ine, Instagram ve TikTok ise yaklaşık yüzde 18'ine işlem yaptı. 

‘’SONUÇLARINDAN KORKMADAN YAZIYORLAR’’

CCDH CEO'su Imran Ahmed, teknoloji şirketlerinin insan moderatörleri uyardıktan sonra bile "bağnazların hesaplarını açık tutmasına ve nefretlerinin çevrimiçi kalmasına" izin verdiği için araştırmanın çevrimiçi kötüye kullanımın algoritmalar veya otomasyonla ilgili olmadığını gösterdiğini söyledi.

Ahmed, “Toplum olarak nasıl bağlantı kurarız” olarak nitelendirdiği medyanın “ırkçılar için güvenli bir alan” haline geldiğini ve “nefret dolu söylemleri sonuçlarından korkmadan” normalleştirdiğini söyledi. Ahmed, Bu nedenle sosyal medya, kadınlar, siyahiler, Müslümanlar, LGBT bireyler ve diğer birçok grup için olduğu gibi Yahudiler için de giderek daha güvensiz hale geliyor” diye ekledi. 

(Guardian)