Grubun bir temsilcisi yaptığı açıklamada, Brüksel'in merkezindeki bir kilisede kamp kuran insanların yemek yemeyi ve içmeyi reddetmelerine son verdiklerini duyurdu.

AKIBETLERİ BELLİ DEĞİL

Açlık grevcileriyle dayanışma için toplanan kilisenin dışındaki insanlar duyuruyu alkışladı. Yerel basında çıkan haberlere göre, bir üniversite binasındaki başka bir grup da grevlerini askıya aldı. STK'lara göre toplam 476 kişi açlık grevindeydi.

Belçika hükümeti, açlık grevcilerinin hemen hastaneye kaldırıldığını ve bazılarının yoğun bakımda kalacağını söyledi. İyileştikten sonra, oturma izni için bireysel başvuruda bulunmak üzere “tarafsız bölgeye” taşınabilirler. Hükümet, mevcut kuralların adil ve insancıl olduğunu söyleyerek toplu affı reddetmişti.

BAŞBAKAN: ŞANTAJI KABUL EDEMEZDİK

Belçika'nın iltica ve göçten sorumlu devlet sekreteri Sammy Mehdi, rahatladığını söyleyerek, “Benim için insanlara karşı değil, doğru politika için bir mücadeleydi. Kimsenin kalıcı sakatlık yaşamamasını temenni ediyoruz” dedi. 

Belçika'nın kamu yayıncısı RTBF ile konuşan sekreter, hükümetin politikasını değiştirmediğini söyledi. Mehdi, “Uygulanması gereken kuralları olan bir politika var. Bunu defalarca açıkladık, sivil toplumla görüştük. Prosedürümüz adil, doğru ve insancıl” dedi. 

Belçika Başbakanı Alexander De Croo, kararı memnuniyetle karşıladı ve “Bir hükümet şantajı asla kabul edemez. Kuralları doğru uygulayanlara haksızlık olur” dedi. 


(Guardian)