Talihsiz kadın önce halüsinasyonlar görmeye ardından uykusuzluk çekmeye ve idrar kaçırmaya başladı. 

34 yaşındaki kadını tedavi etmeye çalışan sağlık görevlileri, bu hastalığa neyin yol açtığını bulurken çok zorlandı.

Ancak sonunda, bağırsaklarında yaşayan bir tür parazit olan ‘tenya’yı keşfettiler. 

İşten eve geç döndüğü ve bütün gün yemek yemediği bir gün semptomları yaşamaya başladı. 

Tıp profesörü ve YouTuber olan Chubby Emu'ya göre, kadın açlık çektiği ve sipariş edilebileceği bir restoran bulamadığı için buzdolabında günler öncesinde aldığı suşiyi yedi. 

Sonrasında JC, aylarca yetersiz beslenmeyle, idrar kaçırmayla, uykusuz gecelerle, kaygıyla ve duvarlarda ve derisinin altında gezinen böcek halüsinasyonlarıyla başa çıkmaya çalıştı.

KARNINDA ÇIRPINAN BALIK HİSSETTİ

Uykusuzlukla başladı, uykusuz geceler onu endişeli ve kafası karışmış halde bıraktı ve kalbinin “boynundan atıyormuş gibi” hissetti. Aynı zamanda JC, mide krampları yaşamaya başladı.

Malum suşiyi yedikten sonraki haftalarda JC, kocasına sanki bir balığın ‘karnında çırpındığını’ hissettiğini söyledi. Aylarca süren tedavilere, kan testlerine ve muayenelere katlandı ve
korkunç nöbetler geçirdikten sonra doktorlar bunun bir tenya olabileceğini anlayıp dışkısını inceledikten ve binlerce tenya yumurtasını keşfetti.

DEV TENYA BULUNDU

Doktorlar, 9 metreye kadar büyüyebilen ve insanları enfekte edebilen bir tenya türü buldular. Parazit, hastanın sinirlerini ve hücrelerini aç bıraktı ancak hastaya verilen bir anti-solucan ilacı kadını tamamen iyileştirdi. 

Kadının hikayesi, Chicago'da Illinois Üniversitesi’nde klinik yardımcı profesör ve doktor olarak çalışan YouTuber Chubby Emu tarafından anlatıldı.

(Mirror)
Çeviri: İsmail CÖMERT