Şu anda, dünyada yaygın bir şekilde kullanılan mesajlaşma uygulaması, telefonla beraber tarayıcıda kullanılabiliyor. Ancak yeni özellik, kullanıcıların "telefonunuzun pili bitmiş olsa bile" mesaj gönderip almasına izin verecek.

‘ŞİFRELEME’ DEVAM EDECEK

WhatsApp, PC'ler ve tabletler gibi dört adede kadar başka cihazın birlikte kullanılabileceğini söyledi. Başlangıç olarak, yeni özellik "küçük bir kullanıcı grubu" için bir beta testi olarak sunulacak ve ekip, herkes için etkinleştirmeden önce performansı iyileştirmeyi ve özellikler eklemeyi planlıyor. WhatsApp için önemli bir satış noktası olan uçtan uca şifrelemenin bu yeni sistemde çalışmaya devam edeceği belirtildi.

TASARIMIN ‘YENİDEN DÜŞÜNÜLMESİ’ GEREKİYOR

Facebook mühendislerinin değişikliği duyurduğu bir yazısında, değişikliğin WhatsApp'ın yazılım tasarımının "yeniden düşünülmesi" gerektiğini söyledi.Bunun nedeni, mevcut sürümün birincil cihaz olarak bir akıllı telefon uygulamasını kullanması, telefonu tüm kullanıcı verileri için gerçeğin kaynağı ve başka bir kullanıcı için uçtan uca şifreleyebilen veyaaramaları başlatan tek cihaz haline getirmesi. 

Şirketten yapılan açıklamada, "Yeni WhatsApp çoklu cihaz mimarisi engelleri ortadan kaldırıyor, artık bir akıllı telefon kaynağı gerektirmeden, kullanıcı verileri sorunsuz ve güvenli bir şekilde senkronize ve gizli tutmaya devam edilecek" denildi.

Teknik düzeyde çözüm, her cihaza kendi "kimlik anahtarını" vermekti ve WhatsApp, hangi anahtarların aynı kullanıcı hesabına ait olduğunun kaydını tutuyor. Bu, gizlilik endişelerine yol açabilecek mesajları kendi sunucusunda saklamasına gerek olmadığı anlamına gelir.

Ancak anti-virüs şirketi Eset'te bir güvenlik uzmanı olan Jake Moore, güvenlik ne kadar sağlam olursa olsun, daha fazla cihazda mesaj bulundurmanın hala bir endişe olabileceğini söyledi. Moore, "Bir geçici çözüm yaratmak isteyen kötü niyetli bir aktör her zaman olacaktır" dedi.
 (BBC)