31 yaşındaki kadının cesedi bulunmasının ardından polis soruşturma başlattı. Daha sonra onu arayanlar tarafından internette yapılan paylaşımlara göre, kadın saldırıya uğradığında telefondaydı ve konuştuğu arkadaşı, birine onu bırakmasını söylediğini bildirdi.

KONSOLOSLUKTAN JET YARDIM

Kadının birkaç yıldır yurt dışına seyahat ettiği ve Gürcistan'da İngilizce öğretmeni olarak çalıştığına inanılıyor. Cinayet, kadının Mtatsminda Park'taki bir yürüyüşten dönmemesi üzerine aramalar düzenleyen yerel yürüyüş ve göçmen topluluklarını derinden rahatsız etti.

Avustralya Dışişleri ve Ticaret Bakanlığı, kadının ailesine konsolosluk yardımı sağladığını doğruladı. Bir sözcü, "Avustralya hükümeti, ölümü Gürcistan'ın Tiflis kentinde yetkililer tarafından araştırılmakta olan Avustralyalı bir kadının ailesine en derin taziyelerini sunuyor" dedi.

Açıklamada, “Türkiye'deki Avustralya Büyükelçiliği'nden (Gürcistan'a akredite) bir memur, Gürcistan makamlarıyla irtibat kurmak için Tiflis'e gitti. Gizlilik yükümlülüklerimiz nedeniyle daha fazla ayrıntı vermeyeceğiz" denildi. 

(Guardian)