Toplumsal yalnızlaşmanın artmasının yanı sıra temel tüketim malzemeleri için de büyük sermaye gruplarının kararlarına boyun eğilmekte. Ne kadar sağlıklı olduğu bilinmeyen ve fahiş fiyata almak zorunda kalınan mal ve ürünlerle hem kendimizin hem de çocuklarımızın geleceği karartılmakta.

 NEYE İHTİYAÇ VAR?

En azında yerel düzeyde dayanışma ağları kurarak beraber karar verilen süreçlerle, beraber üretmeye ve tüketmeye ihtiyaç var. Yan yana gelerek beraber güçlenmeye, dayanışma ağı ile tüm toplumun içine sürüklendiği bütün olumsuz süreçlere farklı bir açıdan müdahale etmeye ihtiyaç var.

NEDEN KOOPERATİF?

 Bu dayanışma için en uygun araç KOOPERATİF tir. Kooperatif sözcük anlamıyla ortaklaşa iş yapmak demektir. Kooperatif gönüllü olarak bir araya gelen kişilerin ekonomik, sosyal ve kültürel gereksinimlerini ve isteklerini birlikte karşılayabilmek için demokratik biçimde kendi kendini yöneten ve denetleyen bir girişimdir. Asıl amacı, kâr elde etmekten çok, sahibi ve denetiminden sorumlu ortakların ihtiyaçlarını karşılayarak gelişmelerini sağlamaktır.

NE AMAÇLANIYOR?

•             TEMİZ VE SAĞLIKLI mal ve ürünlere ilk elden güvenle ulaşmak.

•             Tekellerin belirlediği koşul ve fiyatlara mahkûm olmadan tüketim ürünlerine UCUZA ulaşmak.

•             Ağır ekonomik koşulların altında geniş halk kesimlerinin ezilmesine bir nebze ÇARE olmak.

•             Yaşadığımız pandemi ya da benzeri AFET koşullarına karşı ayakta kalma güç ve becerimizi artırmak.

•             Büyük sermaye grupları arasında giderek ezilen KÜÇÜK ÜRETİCİ’ nin kaliteli ürünleri ile varlığını sürdürmesi.

•             Sosyal ve ekonomik olarak birey birey değil HEP BİRLİKTE büyümek ve güçlenmek.

•             Giderek kaybolmaya yüz tutan ve insanları yalnızlaştıran bu karanlık atmosfere yaratılan DEMOKRATİK KÜLTÜR VE DAYANIŞMA ile bir ışık tutmak.