Sakarya'da bir süredir iki turizm şirketi arasında yaşanan 'yazıhane' ve 'fiyat' tartışması Büyükşehir Belediyesi'ni de karıştırdı.

Kentte 12 yıl önce faaliyete giren ancak Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından kendilerine yazıhane verilmediğini öne süren Sev Turizm, geçtiğimiz gün otobüslerini belediye binasının önüne çekerek protesto gerçekleştirdi. 


© Polemik Haber - Yerel Haber siteleri | Turizm firmasından ilginç protesto

'YAZIHANE SÖZÜ TUTULMADI'

Söz konusu protestoyu gerçekleştiren firmanın sahibi Talha Çimşir, tartışmanın uzun zamandır sürdüğünü ve bu konuda mağdur olduklarını söyledi. Yaklaşık 12 yıl önce rakip firma olan VİB Turizm'den hisselerini alarak Sev'i kurduğunu belirten Çimşir, kurulduktan 1 yıl sonra yeni terminale giriş yaptıklarını ancak kendilerine verilen yazıhane sözünün tutulmadığını öne sürdü.


© Polemik Haber - Yerel Haber siteleri | Turizm firmasından ilginç protesto

'MAHKEME KARARINA RAĞMEN YER VERİLMEDİ'

Firma bu nedenle 2015'te Büyükşehir Belediyesi'ne dava açtı. Yaklaşık 2 yıl süren davayı Sev Turizm kazandı. Belediye, yazıhane hakkını vermeyerek kararı itiraza gönderdi ancak temyizde de karar değişmedi.

ANLAŞMALARI İPTAL EDİLDİ

İlgili firmanın sadece belediye ile değil, Sakarya'da bulunan rakip firmayla da anlaşmazlıklar yaşadığı ortaya çıktı. Sev, belediyenin yazıhane vermemesi üzerine, protokol anlaşması yaparak rakip firmanın yazıhanesini kiraladı. Ancak iddialara göre, Sev Turizm'in 55 lira olan bilet fiyatlarını artırmadığı gerekçesiyle otobüsleri peronlara alınmadı ve anlaşmaları iptal edildi.


© Polemik Haber - Yerel Haber siteleri | Turizm firmasından ilginç protesto

BELEDİYEYE ŞİKAYET DE SONUÇ GETİRMEDİ

Olayların ardından belediyeye şikayette bulunduklarını ancak herhangi bir sonuç alamadıklarını söyleyen firma yetkilisi Talha Çimşir, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce'nin konu hakkında kendilerine 'Başkan sözü' verdiğini ancak sonraki gün vazgeçtiğini ileri sürdü.

'BAŞKANI TEHDİT ETTİ' İDDİASI

Çimşir ayrıca, sorun yaşadıkları VİB Turzim sahibi Suat Akın'ın Büyükşehir Belediyesi'ne 'zam' konusunda baskı kurduğunu ve Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı'yı da tehdit ettiğini öne sürdü.


© Karasu Belediyesi | Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı

Söz konusu iddiaya ilişkin Polemik Haber'den Bilge Çevik'e konuşan Karasu Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Karakaş, "Bizi kimse tehdit edemez, onlarla ve terminalle alakalı görüşmemiz oldu ama tehdit gibi bir şey olamaz. Bunlar konuşulmuş şeylerdi ama tehdit yok, görüşmelerimiz oldu sadece yasal süreci bekliyoruz" dedi.