Havayolunun açıklamasına göre, 2024 yılına kadar yeni kabinleri kurulduğunda dünyada bir ilk olacak, premium ve normal ekonomi yolcularına hala yatağa dönüşmeyen geleneksel koltuklar verilecek.

Bununla birlikte, bu yolcular, havayolunun “Skynest” adını verdiği, yatık uyku bölmelerinde 4’er saatlik uyku için ek bir ücret karşılığında rezervasyon yapabilecekler. Bölmelerde, her rezervasyondan sonra kabin ekibi tarafından değiştirilecek olan ve kabinin yüksekliğinden yararlanmak için üst üste istiflenecek olan bir yatak ve çarşaf olacak. Her bölmede bir perde, USB şarjı ve "havalandırma çıkışları" bulunacak.

Şirket, 2024'ün sonundan itibaren alacağı 8 adet Boeing 787-9 Dreamliner'a Skynest bölmelerinden altı tanesini yerleştirmek için 5 ekonomi bölümü koltuğu kaldırılacak.

‘ÜLKENİN KONUMUNDAN DOLAYI…’

Şirketin CEO'su Greg Foran, ranza tarzı yatakların "ekonomik seyahat deneyimi için gerçek bir oyun değiştirici" olacağını söyleyerek "Yeni Zelanda'nın konumu, bizi ultra uzun mesafeli seyahat deneyimine öncülük etmek için benzersiz bir duruma getiriyor. Müşterilerimizin dinlenmiş olarak gelmesinin ne kadar önemli olduğunu bildiğimiz için uyku, rahatlık ve zindeliğe odaklandık" dedi. (Guardian)