Avustralya Stratejik Politika Enstitüsü'nün (Aspi) raporunun yazarlarına göre, rakamlar, Ruanda ve Kamboçya'daki soykırımlar da dahil olmak üzere, 71 yıllık BM doğurganlık verileri toplamasının herhangi bir döneminde herhangi bir bölgeden daha fazla olan düşüşleri gösteriyor.

SAYILAR KANITLARIN SAĞLAMASI

Veriler, zorla kısırlaştırma veya doğum kontrolüne ilişkin birinci şahıs hesapları ve aile planlaması düzenlemelerini ihlal ettiği gerekçesiyle kadınların hapse atılmasıyla ilgili sızdırılmış veriler de dahil olmak üzere, Sincan'daki doğurganlık politikalarının artan kanıtlarına katkıda bulunuyor.

Nisan ayında İnsan Hakları İzleme Örgütü, Çin hükümetinin insanlığa karşı suç işlediğini belirledi, ancak zorlayıcı doğum kontrolünün ve cinsel şiddetin kapsamının endişe verici olsa da, daha fazla araştırmaya ihtiyacı olduğunu söyledi.

DİĞER BÖLGELERLE KARŞILAŞTIRILDI

Raporun yazarları Nathan Ruser ve James Leibold, raporu 2011'den 2019'a kadar ilçe düzeyinde doğum oranlarının veri kümelerini oluşturmak için halka açık Çin hükümeti istatistiklerini kullanarak derlediklerini ve daha yüksek oranlarda Uygur ve diğer Müslüman azınlıklara sahip ilçeleri karşılaştırdıklarını söylediler.

Rapor, Çin Komünist partisinin Nisan 2017'de “yasadışı doğumlara” karşı yürüttüğü kampanyaların uygulanmasından önceki, sıradaki ve sonrasındaki dönemi kapsıyordu; yetkililer ayrıca azınlık gruplarının doğum oranları hakkında istatistik yayınlamayı bıraktılar. 

Aspi'nin raporu, Sincan'daki doğum oranının 2017 ile 2019 arasında yüzde 48,74 düştüğünü tespit etti.

(Guardian, Çeviri:polemikhaber)