Sardunya'nın bin 200 nüfuslu Baratili San Pietro kasabasında kokainle dolu bavulun uçaktan atılarak yerde bekleyen uyuşturucu tacirlerinin eline düşmesi amaçlanmıştı. Evin şaşkın sahipleri yüksek bir patlama sesi duydu ve hemen polisi aradı. Çatıda neredeyse 9 milyon avro değerinde 8,5 kg saf kokainle dolu siyah bir bavul bulundu. 

UÇAK RADARDAN KAYBOLMUŞ

Fly Down kod adlı bir soruşturma kapsamında dört aylık bir aramanın ardından polis, Salı günü uçağın pilotunu tutukladı.Araştırmaları, uçağın Roma'daki küçük bir havaalanından havalandığını ve Oristano eyaletindeki Baratili San Pietro'ya doğru batıya gitmeden önce Sardunya'nın kuzey doğusundaki Nuoro eyaletini geçtiğini ve radardan 20 dakikalığına kaybolduğunu ortaya çıkardı. 

Polis, uçağın çok düşük bir irtifada uçtuğu için bavulun düşürülmesinden birkaç dakika önce uçağın radardan kaybolduğunu söyledi. Polis, "Uçakta bulunan GPS'in analizi, bu 20 dakika boyunca uçağın [bavulun] bulunduğu yerin üzerindeki alanda birkaç tur attığını doğruladı" dedi.

GENÇ PİLOT YAKALANDI

Aynı uçak OlbiaHavaalanı’nda mola verirken güvenlik kameralarına da yansıdı.Polis, havaalanı personelinin tanık ifadeleri ve yakıt ikmali kayıtlarının yardımıyla, pilotun Roma'dan 28 yaşındaki FrancescoRizzo olduğunu tespit edebildi.

Bir Macar şirketinde pilot olarak çalışan Rizzo, Almanya'dan bir uçak indikten sonra Cagliari Elmas havaalanında tutuklandığında zengin insanları gezdiriyordu.Polis, zulayı yakalaması gereken tacirleri aramaya devam ediyor.Olay Sardunya için bir ilkti, ancak polis daha önceleri de adanın üzerine gökten uyuşturucu düştüğünden şüpheleniyor.

(Guardian)