Uzaydaki dünyanın en zengin adamlarından birine katılmak için 29.7 milyon dolar ödeyen kişinin yerine liseden yeni mezun olan OliverDaemen geçecek. 18 yaşındaki özel pilot lisansını almak için 2020'de bir yıl ara verdi ve Eylül ayında Hollanda merkezli Utrecht Üniversitesi'nde fizik ve inovasyon yönetimi eğitimi almayı planlıyor.

YATIRIM ŞİRKETİ CEO’SUNUN OĞLU

Daemen, Hollanda merkezli bir yatırım şirketi olan Somerset Capital Partners BV'nin CEO'su JoesDaemen'in oğludur. Daemen'in babasının satın aldığı biletin bedeli henüz açıklanmadı.

Twitter'da yayınlanan bir videoda Daemen, "Uzaya gideceğim için çok heyecanlıyım" ve "Hayatım boyunca bunun hayalini kuruyordum" dedi. Blue Origin’denyapılan açıklamada, “Oliver, uzaya giden bir yol inşa etmemize yardımcı olacak yeni nesil insanları temsil ediyor” denildi.

Daemen'e Jeff Bezos ve kardeşi Mark Bezos'un yanı sıra 82 yaşındaki Amerikalı kıdemli pilot WallyFunk eşlik edecek. Bezos'un şirketine göre, 18 yaşında ve 82 yaşında olan OliverDaemen ve WallyFunk, uzaya seyahat eden en genç ve en yaşlı astronotları temsil ediyor. 

10 DAKİKA SÜRECEK

Önümüzdeki Salı günü batı Teksas'ta kalkış yapması planlanan New Shepard uzay aracı, yaklaşık 10 dakika sürmesi tahmin edilen bir görev için yolcularını Dünya yüzeyinin 100 kilometre üzerinde fırlatacak. Bu dakikaların üç ila dördü uzayda geçecek.Lansman tarihi, 1969'da Apollo'nun aya inişinin 51. yıldönümü ile aynı zamana denk geliyor.

159 ÜLKEDEN TEKLİF GELMİŞTİ

Açık artırmaya 159 ülkeden 7 bin 600'den fazla kişiden teklif geldi. Gelirler, bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarında kariyerleri destekleyen, kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Club for Future’a gidecek. Blue Origin ayrıca National Space Society ve International AstronauticalFederation dahil olmak üzere 19 kar amacı gütmeyen kuruluşa 1 milyon dolar vereceğini duyurdu.
 (Guardian)