Buca'da, 1 Şubat günü saat 21.00 sıralarında, 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayan kişi, İzmir çevre yolu Işıkkent yol ayrımı yakınında yangın olduğu ihbarında bulundu. İhbarla olay yerine itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin yaptığı kontrolde, yol kenarında valizin yandığı belirlendi. İtfaiye ekiplerince alevler, kısa sürede söndürüldü. İnceleme yapan ekipler, valizde yanmış erkek cesedi olduğunu tespit etti. Cansız beden, incelemenin ardından otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Cesedin, servis şoförlüğü yapan ve evli olduğu belirtilen Metin Çetinkaya'ya ait olduğu saptandı.

ÇARRAZ SORGUDA İTİRAF ETTİ

Soruşturma başlatan ekipler, olaya karıştıkları ileri sürülen Velat Ç. (29), Hakan M. (34) ve Hakan M.'nin eski eşi Kübra T.'yi (35) gözaltına aldı. Kübra T.'nin, jandarmadaki ifadesinde; cinayeti Velat Ç.'nin tek başına işlediğini öne sürdüğü belirtildi.

Hakan M.'nin de ifadesinde aynı şeyleri söylemesiyle Velat Ç., çapraz sorguda suçunu itiraf etti. Velat Ç. de ifadesinde, Metin Çetinkaya ve diğer şüphelilerle kendi evinde alkol aldıklarını, Çetinkaya'nın otomobilini sattığını söylemesi üzerine cinayeti planladıklarını, boğarak öldürdükten sonra valize koyup, yol kenarında ateş verdiklerini söylediği belirtildi.

5 SUÇ KAYDI VARMIŞ 

Velat Ç.'nin, öldürdükleri Metin Çetinkaya'nın hesabından ilk olarak 9 bin 500 lira çektiklerini söylediği de öğrenildi. Velat Ç.'nin 'hırsızlık' ve 'uyuşturucu madde kullanmaktan 5 suç kaydı, Kübra T.'nin de 'yağma', 'şantaj', 'nitelikli dolandırıcılık' suçlarından sabıkası olduğu belirlendi. İfadelerinin ardından adliyeye sevk şüpheliler, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

PARASI İÇİN EVE ÇAĞIRDILAR

Yeni detaylara göre, zanlılar maktul Metin Ç'nin paralarını ve kartlarını almak için eve çağırarak alkol ve uyuşturucu verdiler. Zanlıyı boğarak öldürdükten sonra kart şifresine ulaşmaya çalışan zanlılar Çetinkaya'nın eşine maktul gibi davranarak mesaj gönderdiler. Telaşa kapılan kadının kart şifresini göndermemesi üzerine Velat Ç, Hakan M. ve Kübra T. maktülün kimlik bilgilerini kullanarak şifreye ulaştıkları ortaya çıktı. 

9 BİN 500 LİRA ÇEKTİLER

Velat Ç, Hakan M, ve Kübra T'nin iki gün içinde çektikleri paranın ise 9 bin 500 lira olduğu öğrenildi. 

MAKTUL İLE ZANLI ARKADAŞ ÇIKTI

Maktul ile arkadaş olduğu öğrenilen Zanlı Hakan M'nin olayı planladığı ortaya çıktı. İki zanlı suçunu yazılı olarak itiraf ederken diğeri susma hakkını kullandı.