Asırlık çınar, özerk olmayı ve onu gezdirmesi için oğluna baskı yapmamayı sevdiğini söyledi ve son yıllarda ehliyete uygun görülen 100 yaşının üzerinde üçüncü kişi oldu. 

Corriere della Sera'ya konuşan Candida Uderzo, "Bu yenileme beni mutlu ediyor ve biraz daha özgür hissetmemi sağlayacak. Şanslıyım, 100 yaşındayım ve bu kadar sağlıklı olmak benim için de sürpriz. Asla ilaç almam, sadece arada bir tek uyku hapı" dedi ve gözlerinin çok iyi olduğunu, gazeteyi gözlüğe ihtiyaç duymadan okuyabildiğini söyledi.

Uderzo, hayattaki tek pişmanlığının kocasını nispeten gençken kaybetmek olduğunu söyleyerek "Ama hayatta kalmanın mümkün olduğunca zevk almak anlamına geldiğine karar verdim. Arkadaşlarımla uzun yürüyüşlere çıkmaya başladım, bu kederle başa çıkmama yardımcı oldu. Emekli olduktan sonra bir yürüyüş grubuna katıldım ve o zamandan beri hiçbir yürüyüşü kaçırmadım. Her pazar sabah 6'da gitmeye hazırım” diye ekledi. 

‘BU YAŞIMA KADAR KAZA YAPMADIM’

İtalya'nın asırlık nüfusu Avrupa'nın en yüksekleri arasında ve artmaya devam ediyor: Ulusal istatistik kurumu Istat tarafından Mayıs ayı başlarında yayınlanan verilere göre, İtalya’da 20 bin 456 tane 100 yaşının üstünde kişiye ev sahipliği yapıyor. Ancak kaç kişinin hala araba kullandığı belli değil. 80 yaş üstü kişilerin ehliyetleri her iki yılda bir yenilenir ve sürücülerin fiziksel ve zihinsel olarak formda olduklarından emin olmak için sağlık raporu sunmaları gerekir.

Sicilya'da geçen yıl 100 yaşına giren bir adam, ehliyetinin yenilenmesini yeni bir araba alarak kutladı ve o sırada yerel basına hayatında hiç kaza yapmadığını söyledi. Geçen yıl da 100. yaş gününü kutlayan Campania bölgesinden bir adam, arabasından vazgeçmeye hiç niyeti olmadığını söyledi. (Guardian)