Merhum iş insanı Atilla Uras’ın mirasından reddettiği kızı, kardeşi ile yalı kavgasına girmiş Naif Murat Uras, ablası Victoria Yasemin Uras için ‘yalıya çöktü’ diyerek tahliyesini istemişti.

HABERLERİ YALANLADI

Gündeme bomba gibi düşen bu haberlerin ardından Yasemin Victoria Uras, yaptığı açıklamada ilgili haberleri yalanladı.

Uras'ın yayımladığı yazılı açıklamada özetle şu ifadeler yer aldı:

"Son günlerde bazı internet sitelerinde veya sosyal medyada yayınlanan “Uras ailesinde miras kavgası: “Ablam yalıya çöktü” başlıklı haberlerde,  benim hakkımda somut bilgi ve belgeden yoksun, kamuoyunu yanlış bilgilendirmeye yönelik, gerçek dışı, yayıncılık ilke ve etiğiyle bağdaşmayan ve itibarımı zedelemeye yönelik asılsız ifadeler kullanılmıştır. 
Öncelikle, babama ait yalıya çöktüğüme ve kardeşim Murat Uras’ın bu yönde bir açıklama yaptığına ilişkin beyan tamamen yalandır.Kardeşim Murat Uras’ın böyle bir açıklaması kesinlikle mevcut değildir.
Kardeşlerimle aramda hiçbir miras kavgası yoktur ve buna ilişkin her hangi bir dava da mevcut değildir. Haber içeriğinde, mirasçılar arasında miras kavgası olduğuna ilişkin aktarımın hiçbir yasal ve somut dayanağı yoktur.
"

BELGE ORTAYA ÇIKTI

Ancak Uras'ın yalanladığı belge ise ortaya çıktı. İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen davayı açan isim merhum iş insanı Atilla Uras’ın oğlu Naif Murat Uras. Davalı konumda ise, ablası Victoria Yasemin Uras yer alıyor.