İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Ekrem İmamoğlu, Zeytinburnu Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen “Abay Kunanbayev Meydanı ve Anıtı” için gerçekleştirile açılış törenine katıldı. 

Törene; bilim insanı Prof. Dr. Abdulvahap Kara, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Kazakistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Muhtar Tileuberdi'nin yanı sıra AK Parti İstanbul milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı da katıldı.

Törende Çamlı dışında protokoldeki isimler birer konuşma yaptı.

Törende konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu "Bu vatanı bize emanet eden bütün şehitlerimize ve o günden bugüne var olan bütün gazilerimize, hayatını kaybetmiş olanlara minnet duygularımızı buradan iletiyoruz. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş unsurlarını belirlerken, aynı zamanda hem bizim coğrafyamıza hem de bizim coğrafyamızın dışında kalan bütün kardeşlerimize dönük muazzam bir ilgiyi, sevgiyi ve kucaklamayı ortaya koymuştur” dedi. 2021 yılının aynı zamanda Kazakistan’ın bağımsızlığının 30’ncu yıldönümü olduğuna dikkat çeken  İmamoğlu, “İki kardeş ülkenin de bağımsızlıkları için mücadele eden ve bu anlamda hayatını kaybeden herkesi minnetle, saygıyla yad ediyorum” dedi. 

Konuşmaların ardından protokol üyeleri heykelin açılışını gerçekleştirdi. Açılış kurdelasını kesen isimler arasında AK Parti Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı da yer aldı.

'HOROLOP ŞOROLOR BİR ADAM' DEMİŞTİ

Ahmet Hamdi Çamlı, 2019'daki yerel seçimler öncesinde CHP adayı Ekrem İmamoğlu'nu hedef alan açıklamalarıyla gündeme gelmişti.

Çamlı, İmamoğlu'nun İstanbul seçimlerini CIA ve MOSSAD desteği ile kazandığını iddia etmiş ve Başkan İmamoğlu'nu ‘horolop şorolop bir adam’ olarak tanımlamıştı.

YELİZ İSMİ NASIL ORTAYA ÇIKTI?

2017 yılı Ocak ayında Meclis Genel Kurulu’nda ‘başkanlık anayasası’ teklifi görüşülürken yelizadeley kullanıcı adıyla bir Twitter hesabının Genel Kurul salonunun içinden Periscope yayını yaptığı anlaşıldı. 

Twitter kullanıcılarını meraklandıran bu durum kısa süre sonra açıklığa kavuştu.

Periscope yayının ön kameraya geçmesiyle o hesabın sahte olduğu ortaya çıktı. AK Parti Milletvekili ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski şoförü Ahmet Hamdi Çamlı’nın, 
yelizadeley adıyla sahte hesap açtığı ve o hesap üzerinden de Periscope yayını yaptığı anlaşıldı. Hesap bu durumun ortaya çıkmasının ardından kapatıldı.