Yemek Sepeti'nde çalışan motokuryeler, eylemlerini sürdürüyor. Eylemin ikinci gününde, motokuryelere destek veren Nakliyat-İş Sendikası Ankara Bölge Temsilcisi Bayram Karkın, "Banabi işverenini de uyarıyoruz: Yapılan bu meşru, demokratik eylemlerden dolayı bir tek üyemizin burnu kanarsa daha güçlü bir şekilde Nakliyat İşçisini ve Banabi işçilerini karşısında bulacaktır" ifadelerini kullandı. 

Nakliyat-İş Sendikası, Yemek Sepeti Ankara Bölge Müdürlüğü önünde Yemek Sepeti çalışanlarına destek vermek için bir basın açıklaması yaptı. Nakliyat-İş Sendikası Ankara Bölge Temsilcisi Bayram Karkın'ın açıklamaları şöyle: 

"ENİNDE SONUNDA YEMEK SEPETİ BANABİ ÖRGÜTLÜ BİR İŞYERİ OLACAKTIR"

"Yemek Sepeti işvereni çalışanlarına asgari ücreti, sefalet ücretini reva görmüştür. Banabi işçileri Türkiye'nin dört bir yanında, bu sefalet zammına karşı tepkisini ortaya koyuyor. Trendyol çalışanları nasıl sendikamız Nakliyat İş öncülüğünde kazandıysa Banabi işçileri de bu haksız uygulamaya karşı mücadele ederek zafer kazanacaktır. Nakliyat İş Sendikası bundan 1,5 yıl önce Banabi işçilerinin büyük bir kısmını üye yapmıştı, ancak Banabi işvereni hileli bir şekilde bir gecede iş kolunu değiştirerek arkadaşlarımızı büro iş kolunda göstermiş oldu ve biz bu konuda bir dava açtık. 1,5 yıldır arkadaşlarımızın sendikalaşma mücadelesi devam ediyor. Eninde sonunda Yemek Sepeti Banabi sendikalı, örgütlü bir işyeri olacaktır bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Buradan Banabi işverenini de uyarıyoruz; yapılan bu meşru, demokratik eylemlerden dolayı bir tek üyemizin burnu kanarsa daha güçlü bir şekilde Nakliyat İşçisini ve Banabi işçilerini karşısında bulacaktır."