Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi’nin her hafta düzenlediği İklim Sohbetleri yine dünyanın geleceği ile ilgili vahim gerçekleri ortaya koydu.

İklim Sohbetleri toplantısının sonuncusuna, Türkiye Yenilenebilir Enerji Birliği Eurosolar Türkiye Başkanı ve Marmara Üniversitesi Enerji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tanay Sıdkı Uyar ile Marmara Çevre Platformu Dönem Sekreteri Hüseyin Erçin katılarak, gençlerle görüşlerini paylaştı. 

Prof. Dr. Uyar, iklim krizinin artık bir gelecek meselesi olduğunu belirterek, “Öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz doğru bilgileri öğrenip, kendi geleceklerini belirleyecekler. Bizim yaptığımız yanlışları yapmayıp bizim gibi evlerine hapis olmayacaklar. Atmosfer içinde özgürce dolaşıp oksijen alacaklar. Kömür, petrol, doğal gaz kullanmaya devam edilmesi sonucunda, bu tutum iklim değişikliğine yol açıyor ve dünyada 8-9 milyon insan hava kirliliğinden ölüyor. Onun için bir an önce asıl sorunu önlemek, kömür, petrol, doğal gaz kullanmadan güneşten, rüzgardan elektrik üretmeye ve kullanmaya bakmamız lazım. Çünkü bu yöntem, enerjide bağımlılığı bitirecek ve doğayı koruyacak tek yöntemdir” diye konuştu.

"Z KUŞAĞI ÇEVRE KORUMAYI HAYATA GEÇİRİYOR"

Marmara Çevre Platformu Dönem Sekreteri Hüseyin Erçin ise Z kuşağından umutlu olduğunu belirterek, “Ben bu kuşaktan çok umutluyum. Gerek öğrenci gerek birey olarak çevre korumayı hayata geçiriyor. Özellikle küçüklerin büyüklerden daha fazla çevreci olduğunu görüyoruz. Sivil toplum kuruluşları içerisindeki faaliyetleri gerçekten umut verici. Öğretmenlerimizin de bu konuda emeği büyük” dedi. Küresel ısınmaya dikkat çeken Erçin, bu konuda daha fazla çalışma yapılması ve doğal enerji kaynaklarının öne çıkmasının önemli olduğunu kaydetti.