Son olarak AK Parti'nin 7. Olağan Kongresi'nde otobüslerle binlerce kişinin taşınması ve 10 bin kişilik Ankara kapalı spor salonunda kalabalığın toplanması tepkilere neden olmuştu.

DAHA ÖNCE DE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞTU

Daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında suç duyurusu yaptığı öğrenilen Nuri Başkapan isimli vatandaş, AK Parti'nin 'lebaleb' kongresini de yargıya taşıdı...

BAŞKAPAN: MUTLAKA GEREĞİ YAPILIR

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Başkapan, "Dilekçeyi UYAP sistemine kaydettirmiş oldum. Bugün olmasa da yarın bir gün sorumlu oldukları bu suçlar için mutlaka gereği yapılır" ifadelerini kullandı.

İstanbul Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na dün suç duyurusunda bulunan Nuri Başkapan dilekçesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanlığı, Ankara Valiliği ve Ankara İl Emniyet Müdürlüğü’nün “Olası kasıtla insan öldürmeye teşebbüs”, “Anayasa ve yasalara karşı bilerek ve isteyerek eylem ve organizasyon düzenlemek”, “Görevi kötüye kullanarak vatana ihanet” suçlarından cezalandırılmasını istedi. 

BAŞBAKANLIĞA SALDIRMIŞTI

Nuri Başkapan, Ankara’daki Başbakanlık binasında kuru sıkı tabanca ile 3 el ateş eden ve olay sonrası gözaltına alınmıştı.