Aslı Özkısırlar, İzmir'de yatak beklerken yaşamını yitirdi. Ailenin, ‘Aslı boş yatak bulamadığı için öldü’ iddiası üzerine sağlık müdürlüğü, “Boş yatak vardı” açıklamasını hastane evrakları yalanladı. Ablasını kaybeden Melike Özkısırlar, “Aslı, yatak olmadığı için hastaneye yatırılmadı. Boş yatak beklediği hastane kayıtlarında ortaya çıktı” dedi.

Alsancak’ta 15 yıldır tezgâhta takı satan ve akciğer rahatsızlığı olan 39 yaşındaki Aslı Özkısırlar, tedavi için gittiği hastaneye yoğun bakımda yer olmadığı için alınmamış evine gönderilmişti. Genç kadın hastanede boş yatak olmasını beklediği sırada hayatını kaybetmişti. Acılı aile, Aslı Özkısırlar’ın hastane yatağı bulamadığı için hayatını kaybettiğini açıklayarak sistemi eleştirmişti.

Melike Özkısırlar, evrakı delil olarak mahkemeye sunacaklarını belirterek “İl sağlık müdürlüğü, ‘yatak beklerken ölmedi’ diyerek açıklama yaptı. Ama kayıtlar ablamın yatış listesine alındığını ve yatak beklediğini gösteriyor. Biz haklı çıktık. Sorumlular hukuk önünde hesap verecek” diye konuştu. (Cumhuriyet)