Yetkililer, Paros'un kuzeybatısında arama kurtarma operasyonu başlattı. Sahil güvenlik, bölgeye hava ve deniz varlıklarının konuşlandırıldığını söyledi.

BAKANDAN SERT AÇIKLAMA: ÇETELER İNSANLARI GEMİLERE İSTİFLİYOR

Ülkenin yarı resmi Atina Haber Ajansı, bölgeden 12 erkek, üç kadın ve bir bebeğin cesedinin çıkarıldığını söyledi.Sahil güvenliğin Türkiye'den İtalya'ya gitmekte olduğu düşünülen gemide 80 kişinin bulunduğu tahmin ediliyor.Geminin hangi koşullar altında alabora olduğu bilinmiyor.

Yunanistan’ın Denizcilik Bakanı Giannis Plakiotakis, felaketlerden kaçakçılık çetelerinin sorumlu olduğunu söyledi.Yazılı bir açıklamada, "Çeteler insan hayatına kayıtsız, onlarca insanı can yelekleri olmadan, en temel güvenlik standartlarına uymayan gemilere istifliyor" şeklinde kaydetti.

ÖNCEKİ KAZADA 11 ÖLÜ

Cuma günü erken saatlerde Yunan makamları, göçmenleri taşıyan bir yelkenlinin Perşembe günü Yunanistan'ın güneyindeki ıssız bir adacık açıklarında batması sonucu meydana gelen başka bir gemi enkazı mahallinden 11 ceset çıkardıklarını söyledi.Operasyonda 90 kişi daha kurtarıldı. Sahil güvenlik, ilk bilgilerin bu göçmenlerin de İtalya'ya gittiklerini gösterdiğini söyledi.(Reuters)