Geçen hafta, işgal altındaki Doğu Kudüs'ten QaherHarhash, Perilman'ın kendisine gönderdiği doğrudan mesajları, haksızlığa uğrayan Filistinliler hakkında yaptığı paylaşımlara yanıt olarak Instagram'da paylaştı.

‘’EĞİTİMLİ OLSAYDI…’’

Perilman, "Yani demek istediğin, İsrail'in Filistinlilere korkunç şeyler yapan şeytani bir ülke olduğunu göstermeye mi çalışıyorsun?" yazarak, "Sektörümdeki insanlar İsrail ve Filistin hakkındaki gerçekleri biliyor ve ben asla İsrail'i savunmayı bırakmayacağım... Belki sizin insanlarınız eğitimli olsaydı o zaman İsrail'in Gazze'de yapılmasına yardım ettiği hastaneleri ve okulları havaya uçurmazlardı" şeklinde ekledi. 

Yorumlar, İsrail'in Hamas hareketiyle İsrail hava saldırılarının 66'sı çocuk olmak üzere en az 248 Filistinliyi öldürdüğü ve Filistin roketlerinin İsrail'de 11 kişinin ölümünesebep olduğu 11 günlük bir savaş başlatmasından bir ay sonra geldi.

Perilman'ınHarshash'a gönderdiği bazı mesajlar internette İslamofobik olarak kınandı.Perilman şöyle ekledi: "Ayrıca bir model olmanızın komik olduğunu düşünüyorum çünkü gerçekte bu, Müslüman inancının inandığına aykırıdır ve herhangi bir Müslüman ülkede dolaptan çıkarsanız taşlanarak öldürülürsünüz."

BOYKOT PAYLAŞIMLARI YAPILDI

Perilman, kendisinden ve şirketten gelen tepkiler ve yaygın resmi özür çağrıları üzerine Instagram hesabını sildi ve aynı zamanda sözlerini açıkça kınamadığı için kınandı.

#boycottZara ve #zaramustapologise hashtag'leri son günlerde sosyal medyada hız kazandı ve insanları buralardan alışveriş yapmayı bırakmaya çağırdı. Zara'nın Suudi Arabistan, BAE, Mısır, Lübnan, Fas, Kuveyt ve Cezayir dahil olmak üzere Orta Doğu ve Kuzey Afrika'da mağazaları bulunuyor.

ZARA: KONU KAPATILDI

Zara henüz resmi bir açıklama yapmamasına rağmen, bireysel şikayetlere yanıt vererek, açıklamaların resmi olarak şirkete ait bir hesapta yapılmadığını kaydetti. Şirket bir e-postada, “Bu durum dikkatimize sunulur sunulmaz, doğru bir şekilde ele almak için bir iç soruşturma başlattık. Araştırmamız yoluyla bildiğimiz kadarıyla, acil ve kendiliğinden özrü kabul edildi ve
böylece yanlış anlaşılma Çarşamba günü açıklığa kavuşturuldu ve kapatıldı'' şeklinde kaydetti. 

TASARIMCI BİN PİŞMAN

Perilman, sosyal medya hesaplarını silmeden önce, Filistin modelinin de Cuma günü paylaştığı doğrudan mesajlarda Harhash'tan özür diledi.

Perilman, çok sayıda tehdit mesajı aldığını ve durumun "kontrolden çıktığı" için özür dilediğini söyledi.Perilman, “Çocuklarım hakkında kelimenin tam anlamıyla ölüm tehditleri alıyorum. Cahil değilim, sadece herkesin İsrail hakkında korkunç şeyler söylemesinden bıktım” dedi.

Perilman, "İş yerinde o kadar çok insan çok kaba davrandı ve Yahudiler hakkında korkunç şeyler söyledi ki, sinirimi senden çıkardım ve gerçekten çok ama çok kötü hissediyorum... Hadidleri bile iyi tanıyorum ve bunu yazdığıma inanamıyorum," diye ekledi. 

 (Middle East Eye)