2022'nin son ayına girerken artan enflasyon ve faiş fiyatlar karşısında alım gücü oldukça zayıflayan vatandaş, gözlerini Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısına çevirdi. Toplantı için geri sayım başlarken asgari ücretin ne kadar olacağı ise merak konusuoldu. Peki asgari ücret için açıklanacak olan yeni rakam ne kadar olacak? 2023 asgari ücret zammı ne zaman açıklanacak? İşte yeni asgari ücret ile ilgili son gelişmeler.

2023 yılı  Asgari ücret ne kadar olacak, asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? Yeni asgari ücretin belirlenmesi için ilk toplantı yarın yapılacak. Peki, asgari ücret ilk toplantısından nasıl sonuç çıkacak

ASGARİ ÜCRETİN BELİRLENMESİ İÇİN İLK TOPLANTI YARIN

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin işçi ve işveren temsilcileriyle görüşme gerçekleştirecek. Peki yarın yapılacak olan ilk toplantıda nasıl bir sonuç çıkacak? 

BEKLENTİ 7500-8000 LİRA

2023 asgari ücretini belirlemek için pazarlık masasına oturacak Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ile Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Başkanı Özgür Burak Akkol, Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'in davetiyle yarın (perşembe) bir araya geliyor. Yılın ilk buluşmasında işçi ve işveren temsilcileri birbirlerinin nabzını yoklayacak. Aralık ayının başından itibaren de resmi komisyon toplantıları başlayacak. Konuşulacak olan rakamların ise 7.500-8.000 Lira civarında olması bekleniyor.

YENİ ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLUR? 

Asgari ücret, yapılacak zam oranı yüzde 40 olursa 7 bin 700 Lira, yüzde 45’lik artış olursa 7 bin 975 Lira, yüzde 50 artış olursa 8 bin 250 Lira seviyesine gelecek. 8 bin Lira psikolojik sınırı aşacaktır. 

Aykut Metehan / Polemik Haber