YSK açıkladı: Resmi sonuçların tarihi belli oldu YSK açıkladı: Resmi sonuçların tarihi belli oldu

Geçtiğimiz günlerde Ankara'da görülen bir davada savcı, bir sanığın bu işi meslek haline getirdiğine ve kazanç elde ettiğine dikkat çekti.

Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan yeni yargı bir düzenleme ile bu kazanç yolunun artık engelleneceğini duyurdu. Artık cezalar, 'mağdur' tarafa değil, hazineye aktarılacak.

ALPAY ÖZALAN VE CÜBBELİ'YE KÖTÜ HABER

Yeni Yargı Paketinin içinde yer alacak düzenleme ile 3 binden fazla kişiye dava açtığı belirtilen AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan ve yine binlerce kişiye dava açan 'Cübbeli Ahmet' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'yü hatırlatan Pehlivan şunları yazdı:

Ünlülerin bu gelir kapısı artık kapanıyor. Zira yakında yasalaşması beklenen yeni yargı paketinde oldukça kritik bir düzenleme var. Buna göre, sosyal medya aracılığıyla işlenen hakaret suçunu düzenleyen Türk Ceza Kanunu’nun 125. maddesinin ikinci fıkrası 'uzlaştırma' kapsamından çıkarılıp 'ön ödeme' sistemine sokuluyor. Yani...

Diyelim ki hakkınızda 'internet üzerinden birine hakaret ettiğiniz' iddiası var. Mevcut kanuna göre, dava açılmadan önce uzlaştırmacı sizinle şikâyetçiyi anlaştırabiliyordu. Para verip yargılanmaktan kurtulabiliyordunuz.

Ancak, şimdi direkt savcılık size para cezası kesebilecek. Belirlenen miktarı taksitle de ödeyip hakkınızda dava açılmasının önüne geçebileceksiniz. Lakin vereceğiniz para bu kez 'hakaret ettiğiniz' kişinin hesabına değil, devletin hazinesine gidecek.