Gazeteci ve eski CHP milletvekili Barış Yarkadaş, Zafer Partisi, Memleket Partisi, Adalet Partisi ve Doğru Parti'nin ittifak kararı aldıklarını ve cumhurbaşkanı adaylığına CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ı göstermeyi planladıklarını yazdı.

İNCE İLE ÖZCAN GÖRÜŞMÜŞ

Yarkadaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Zafer Partisi, Memleket Partisi, Adalet Partisi ve Doğru Parti, tek bir partinin çatısı altında ve ortak bir liste ile seçime girmeyi planlıyor. İttifakın cumhurbaşkanı adayı ise muhtemelen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan olacak. Genel başkanlar da bu projeye sıcak bakıyor.

Tanju Özcan, bugün Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile de görüşmüş. Az önce Muharrem İnce’ye yakın bir isimle konuştum. Görüşmeyi doğruladı. Ancak, 'Özcan’ın adaylığına biz sıcak değiliz' dedi. Özcan ise cumhurbaşkanlığı adaylığında kararlı."

MEKTUP YAZMIŞTI

Mültecilere yönelik ırkçı tutumu nedeniyle tepki çeken ve bir kadına yaptığı 'tüp bebek esprisi' nedeniyle CHP Yüksek Disiplin Kurulu tarafından 1 yıl geçici ihraçla cezalandırılan Tanju Özcan, cumhurbaşkanı adayı olmak için Millet İttifakı liderlerine mektup yazdığını açıklamıştı. Özcan mektupta, "Kardeşinize yol verin. Sayın Kılıçdaroğlu’nun tarif ettiği aday tiplemesi bana tamamen uygundur" dediğini aktarmıştı.