İstanbul Anadolu Yakası'nda bulunan ve 'Minibüs Caddesi' olarak bilinen hatta ulaşımın bir bölümünün tramvayla gerçekleştirilmesi planlanıyor. Seferlerin ise Kadıköy-Maltepe arasında yapılacağı açıklandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Pelin Alpkökin, söz konusu projeyi sosyal medya hesabında paylaştı.

"İstanbul'un önemli caddelerini eski güzelliklerine kavuşturmak için cadde tramvayı projeleri geliştiriyoruz. Anadolu Yakasının minibüs caddesi olarak da bilinen caddemiz boyunca devam eden Kadıköy-Maltepe Cadde Tramvayımızın projeleri yıl sonunda hazır olacak"

KARARA MİNİBÜSÇÜLER TEPKİ GÖSTERDİ

NTV'de yer alan habere göre, bir minibüsçü Marmaray'ın açılışının ardından düşüş yaşanan işlerinin yeni tramvay hattıyla daha da azalayacağını söyledi.

Başka bir şoför ise "Şu anda zaten yolcu yok. Bir de tramvay geldiği zaman aşırı kaybımız olacak. Zaten trafik yoğun, bu tramvayı da yapmak için bir şeridi iptal etmeleri gerekiyor. Nasıl olacak göreceğiz" diye konuştu.

Bölge sakinlerinden biri 'Zamandan tasarruf ettirecekse harika, minibüs kültürü zaten İstanbul'a yakışmıyor'' diye karşılarken başka biri de, ''Minibüsle çok trafik oluyor. Hat açıldığında tramvayı tercih ederim'' ifadelerini kullandı.