Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Aydal, Cumhur İttifakı’na katılım için AK Parti'ye şartlarını ilettiklerini ve "Hiçbir problem yok" yanıtını aldıklarını açıkladı.

'HİÇBİR PROBLEM YOK'

AK Parti'ye sundukları şartların içinde yer alan 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair kanunun da yer alması tartışmalara yol açtı. Habertürk'te Kübra Par’ın sunduğu programına konuk olan Aydal, Cumhur İttifakı ile yapılan görüşmelerde katılım için 30 madde ile ilgili açıklamalarda bulundu. 6284 sayılı kanunun kaldırılması talebinin yer aldığı listeyi AK Parti'ye ilettiklerini ve 'hiçbir problem yok' yanıtı aldıklarını söyledi.

KÜBRA PAR'DAN TALEBE ELEŞTİRİ

Aydal'ın açıklamasına tepki gösteren Kübra Par, "Bunun kaldırılmasını talep ettiğiniz için sizi eleştiriyorum, AK Parti bu maddeye de tamam demiş olamaz" ifadeleriyle tepki gösterdi. Kübra Par'ın tepkisine cevap veren Aydal, "Bizim taleplerimiz yazılı olarak kendilerine iletildi, bu iletilme esnasında da bütün bu maddeler tek tek okundu ve karşı taraftan 'hiçbir problem yok' dendi" ifadelerini kullandı.

6284 sayılı kanun nedir?

6284 sayılı kanun Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 8 Mart 2012'de kabul edilen ve 20 Mart 2012'de Resmİ Gazete'de yayımlanan yasadır.