Hayatını kaybeden duayen yönetmen Yılmaz Atadeniz, İstanbul'da son yolculuğuna uğurlandı.

Ünlü şarkıcı Zeynep Bastık, ameliyat olacağını açıkladı Ünlü şarkıcı Zeynep Bastık, ameliyat olacağını açıkladı

Yeşilçam'a yıllarca emek veren yönetmen Yılmaz Atadeniz (91) akciğer rahatsızlığı nedeniyle 1 haftadır tedavi gördüğü hastanede dün hayatını kaybetti.

Atadeniz için Bebek Cami'nde öğle vakti cenaze töreni düzenlendi. Atadeniz'in kızı Işık Atadeniz ve torunları cami avlusunda taziyeleri kabul ederken törene Yeşilçam oyuncuları ve sevenleri hazır bulundu. 

Ayakta durmakta güçlük çeken kızı Işık Atadeniz, "Çok önemli bir değeri daha kaybettik, babamı... Gelen herkese teşekkür ediyorum. Sözün bittiği yermiş, bir şey söyleyemiyorum şu anda. Türk sinemasının, Yeşilçam'ın değerlerinden biriydi kendisi" dedi.

SERDAR GÖKHAN: ÖMRÜNÜ YEŞİLÇAM'A HARCADI

Oyuncu Serdar Gökhan ise "Çok değerli bir ağabeyimizi kaybettik. İnanın sinemaya onun kadar koşturan, onun kadar faydası olan çok az insan vardır. Son nefesine kadar sinemaya desteğini sürdürdü. Her işe koşturdu. İnsanları birleştirdi. Çok birleştirici ve iş yapıcıydı. Piyasayı boş bırakmamak için türlü desteği verirdi. Ömrünü Yeşilçam'a harcadı. Hepimizin başı sağ olsun" diye konuştu.

HALİL ERGÜN: YALANSIZDI

Oyuncu Halil Ergün de "Ben sinemaya başladığımda ilk karşılaştığım ustalardan biriydi ve bir heyecan adamıydı. Sinemaya bu kadar heyecanla ve kalbiyle katılan çok değerli insanlarımız vardı ve onlardan biridir. Yalansızdı, tutkundu ve heyecanlıydı. Hüzünlüyüm. Işıklar için yatsın. Çok önemli emekler verdi. Onu sevgiyle anacağım" ifadesini kullandı.

Kılınan cenaze namazından sonra Yılmaz Atadeniz'in cenazesi Aşiyan Mezarlığı'na defnedildi.