Kemal Sunal’ın başrolünde olduğu Korkusuz Korkak filminde “Gaddar Kerim”, Umudumuz Şaban filminde “Mardinli Arif”, Tatar Ramazan filmindeki “Cıbıl Halil” rolleriyle tanınan Hikmet Taşdemir, tedavi gördüğü Tekirdağ Namık Kemal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 82 yaşında hayatını kaybetti.

DÖRDÜNCÜ EVRE AKCİĞER KANSERİ

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, 25 Ocak Perşembe günü üniversite hastanesinde hayatını kaybeden Taşdemir’in 15 Ocak’ta solunum yetmezliği nedeniyle hastanelerine geldiğini belirterek, yapılan inceleme sonucu kendisinin dördüncü evre kanser hastası olduğunun belirlendiğini söyledi.

Şahin, “Taşdemir, 24 Ocak’ta yoğun bakıma alındı. Sonrada solunum yetmezliği sebebiyle entübe edildi ve maalesef dün (25 Ocak) hayatını kaybetti” dedi.

NKÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Şeref Alpsoy da Taşdemir’in akciğer kanseri olduğunu aktararak, “Kandaki oksijenin düşmesi nedeniyle yoğun bakıma alındı” diye konuştu.

HİKMET TAŞDEMİR KİMDİR?

Siyah deri eldivenleri, füme pardösüsü, güneş gözlükleriyle tanınan sinemanın “kötü adamı” Hikmet Taşdemir, 2 Şubat 1940’ta Erzurum’da dünyaya geldi.

Kolbastı oyununun mimarı İsmail Yazıcıoğlu yaşamını yitirdi Kolbastı oyununun mimarı İsmail Yazıcıoğlu yaşamını yitirdi

Astsubay bir ailede doğan Taşdemir, askeri okul sınavları kazandı ancak yarıda bırakarak bir fabrikada çalışmaya başladı. Burada çalışırken bir parmağını makinaya kaptırdı. Daha sonra Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde çalışmaya başladı. Burada bir gün tesadüfen Yılmaz Güney ile tanıştığı biliniyor. Güney, Taşdemir’i Umutsuzlar filminde “parmaksız” adlı kiralık katil rolünde oynattı. Taşdemir, birçok filmde yardımcı rollerde oynadı.

Başrolünü Kemal Sunal’ın oynadığı Korkusuz Korkak filmindeki “Gaddar Kerim”, Umudumuz Şaban filmindeki “Mardinli Arif”, Tatar Ramazan filmindeki “Cıbıl Halil” ve Dünyayı Kurtaran Adam filmindeki “Sihirbaz” rolleriyle hafızalarda yer etti. Sert mizacı nedeniyle çok sayıda filmde kabadayı rollerinde oynadı.

Taşdemir, 25 Ocak 2024 tarihinde tedavi gördüğü Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 82 yaşında hayatını kaybetti