Bakan Kuleba, paketleri 15 ülkedeki 31 Ukrayna büyükelçiliği ve konsolosluğuna teslim edildiğini eklerken, şüpheli paketlerin postanelerden gönderildiğini ve gönderenlerin kimliklerini gizlemeye özen gösterdiğini de söyledi.

‘TESLA’ DETAYI

Ukrayna dışişleri bakanı, diplomatik misyonlara gönderilen paketlerinin hepsinin aynı gönderici adresine sahip olduğunu söyledi. Paketlerin üzerinde gönderici adresi olarak, Almanya’da bulunan bir Tesla bayisi yazıyor. Söz konusu Tesla bayiliği, Almanya'nın Baden-Württemberg eyaletine bağlı Sindelfingen kasabasında bulunuyor.

‘OPERASYONUN PROFESYONELLİĞİNİ GÖSTERİYOR’

Bakan Kuleba, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda, "Sevkiyat genellikle kamera gözetim sistemi olmayan postanelerden yapılıyor. Suçlular ayrıca paketlerin üzerinde DNA'larının izini bırakmamak için önlemler alıyor. Bu, özellikle uygulamanın profesyonellik seviyesini gösteriyor" diye kaydetti. 

Paylaşımında, Polonya'ya altı, İspanya'ya beş, İtalya'ya dört, Portekiz, Romanya, Macaristan ve Çek Cumhuriyeti'ne ikişer, Avusturya, Vatikan, Danimarka, Kazakistan, Hollanda, ABD, Fransave Hırvatistan’a birer paket gönderildiğini de ekledi. 

BOMBALI MEKTUBUN ARDINDAN BAŞLADI

Gelişme, bir hafta önce Ukrayna'nın Madrid'deki büyükelçiliğinde bir çalışanın yaralanmasına neden olan bombalı bir mektubun patlamasının ardından geldi. İspanya'nın diğer bölgelerine gönderilen birçok bomba etkisiz hale getirildi.

Kuleba, "Tarihte bir ülkenin bu kadar çok büyükelçiliği ve konsolosluğunun bu kadar kısa sürede bu kadar toplu saldırıya uğradığını hatırlamıyorum" derken, Ukrayna "düşmanlarının" ülkeyi sindiremeyeceğini ve Kiev'in Rusya'ya karşı verdiği savaşta "zafer için çalışmaya" devam edeceğini de sözlerine ekledi.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER