RTÜK, 6 Şubatta meydana gelen Kahramanmaraş depremleri sonrası Gülgün Feyman’ın moderatörlüğünü yaptığı “Deprem Özel” yayınına 85 bin 738 lira para cezası kesti. 

22 Şubat’ta, oyçokluğu ile verilen karar kanal yönetimine iletildi. 

'HEPSİNİ TÜKETTİLER'

“Deprem Özel” yayınında; “RTÜK büyük rakamların kullanılmasını istemiyor... Hatta bu iktidar döneminde, işte geçmişteki tabii afetlerde ısrarla yangınlar dahil kullanmamaya çalışıyorlar. Nasıl bir art niyette olduklarını tabi ki düşünebiliyorum... Bakın hastaneler, havalimanları, yollar, bunlar devlet ihaleleri ile yapıldı. Yandaşlar yapıldı… Bu iktidar bu ülkenin kefenlik paralarını, ihtiyat akçelerini harcadı… Hazırda paranız olması lazım... Var mı hazırda paranız? Yok biliyor musunuz? Hepsini tükettiler. Lüks uçaklar, saraylar...” ifadeleri kullanılmıştı.

DOĞRULUKTAN UZAK YANILTICI BİLGİ

RTÜK ise kararın gerekçesi olarak, “İzleyici kitlenin doğruluktan uzak ve yanıltıcı bir bilgi ile karşı karşıya bırakıldığı, söz konusu tavrın sorumlu ve güvenilir yayıncılık anlayışının yanı sıra tarafsızlık, gerçeklik ve doğruluk ilkeleriyle de bağdaşmadığı” açıklamasında bulundu.

Üst Kurul, Yıldız EN TV kanalına reklam gelirlerinin yüzde 3’ü oranında idari para cezası uygulanması kararı aldı.