Yüksek Seçim Kurulu’nun aldığı karara göre, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde kurulacak her bir sandıkta 350 kişi oy kullanabilecek. Sandıklarla ilgili yapılacak bu düzenleme Resmi Gazete’de yayınlandı.

YSK'nın Resmi Gazete'de yayımlanan kararında, "Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde seçmenler bir sandık bölgesinde en az iki seçim türü için bir sandıkta oylarını kullanacaklarından, tasarruf ilkesi de göz önüne alınarak, 298 sayılı Kanun’un 14’üncü maddesinin birinci fıkrasının on beşinci bendi uyarınca, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde, bir sandık bölgesindeki seçmen sayısının 350 (üç yüz elli) olarak belirlenmesine," ifadeleri kullanıldı.

Yerel yönetimlerin belirlenmesi için 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde,  belediye başkanı, büyükşehir belediye başkanı, belediye meclisi üyesi, il genel meclisi üyeleri, muhtarlar ve ihtiyar heyetleri belirlenecek.

Meral Akşener'den veda konuşması: Bu kürsüden son kez konuşuyorum Meral Akşener'den veda konuşması: Bu kürsüden son kez konuşuyorum