Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede geçen yıl mayıs ayında Yusuf Güney ve Ferhat Ç. arasında yaşanan darp olayı anlatıldı. Sanık, Ferhat Ç.'nin hakaret, kasten yaralama ve tehdit suçundan 2 yıl 3 aydan 8 yıla kadar cezalandırılmasını talep etti.

HASTANEYE KALDIRILMIŞTI

İddianamede yer alan bilgilere göre olaylı partide yaşanan kavga şu şekilde:

Şarkıcı Yusuf Güney geçen yıl Marmaris'te arkadaşının düzenlediği çocuklarının cinsiyet öğrenme partisine katıldı. İddiaya göre ortam gerilmeye başladı ve partiye katılan misafirlerden Ferhat Ç., silahını masanın üzerine koydu. Namlunun kendisine doğru dönük olduğunu fark eden Yusuf Güney, Ferhat Ç.'i uyardı. Uyarıya karşı tepki olarak Ferhat Ç., “Sana mı soracağım” şeklinde hakaret içerikli söylemde bulundu. Ardından Ferhat Ç. Yusuf Güney'e hakaretler ederek sürekli yumruk atmaya başladı. Kavgayı ayırmak için arkadaşları araya girmeye çalışsa da Ferhat Ç., “Bırakın onu öldüreceğim. Kafasına sıkacağım” dediği ileri sürüldü. Kavgada Yusuf Güney'in aldığı darbe sonucu burnu ve gözaltı kemiği kırıldı. Hastaneye kaldırılan şarkıcı darp raporu alarak Ferhat Ç.'den şikayetçi oldu.

TEDAVİ GÖRDÜ

Davada İstanbul'da yaşayan Yusuf Güney'in talimatla ifadesinin alınmasına karar verildi. İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Yusuf Güney avukatları Kıvılcım Ünal ve Beril Eryılmaz ile katıldı. Olayı bir kez daha anlatan Güney, sanık Ferhat Ç.'yi misafirlerden birinin çağırdığını ev sahipleriyle bağlantısı olmadığını söyleyerek, “Hal ve hareketlerden madde aldığı belliydi. Çocuklara ve kadınlara karşı ahlaksızca hareketlerde bulunuyordu. Silahı masasının üstüne koydu bende cebine koymasını söyledim. O da bana hakaret etti. Sonra kalkıp tek kelime etmeden bana saldırdı. Burnum kırıldı ve sol gözüm tamamen kapandı” diyerek halen tedavi gördüğünü belirtti.

KONSERLERİ İPTAL OLDU

İfadesi devam eden Yusuf Güney, ‘Seni öldüreceğim, kafana sıkacağım' şeklinde tehditler savuran sanığın, “Hakaretler ederek sürekli yumruk vuruyordu. Şikayetçi olduktan 9 saat sonra karakola geldi. Yanında getirdiği silah olay anındaki silah değil, kurusıkı ile gelmişti. Sanığı daha önceden tanınmam husumetimiz yoktur. Yaşanan olay nedeniyle konserlerim iptal edildi. Maddi ve manevi zararlarım oluştu. Şikayetçiyim ve cezalandırılmasını talep ediyorum” dedi. Yusuf Güney'in avukatı Kıvılcım Ünal sanığın sabıkalı olduğu ve en üst sınırdan cezalandırılmasını talep etti.