Ukrayna'nın uluslararası alanda en tanınmış isimlerinden biri olan Oleksii Reznikov'un konumu, savunma bakanlığının cephedeki askerlere ikmal yapmak için malzemelere piyasa fiyatının iki veya üç katını ödediğinin ortaya çıkmasının ardından tehdit altında.

YERİNE GEÇECEK İSİM BELLİ

Zelenski'nin Halkın Hizmetkarı Partisi’nden önemli bir müttefiki olan David Arakhamia, savunma bakanlığına Ukrayna Askeri İstihbarat Başkanı Kyrylo Budanov'un başkanlık edeceğini söyledi.

Reznikov, savunma bakanının Kiev'deki geleceği hakkında süren spekülasyonlardan sonra askeri-sanayi işbirliğini güçlendirmekle görevli stratejik endüstriler bakanı olacağını da sözlerine ekledi.

‘ZELENSKİ’YE BAĞLI’ DEMİŞTİ

Arakhamia, Telegram kanalında "Savaş, personel politikasındaki değişiklikleri belirler. Zaman ve koşullar güçlenmeyi ve yeniden toplanmayı gerektirir. Şu anda olan ve gelecekte de olacak olan budur” diye kaydetti. 

Arakhamia'nın açıklamasının ardından Reznikov'dan bir yorum gelmedi, ancak daha önce bir basın toplantısı düzenleyerek savunma bakanı olarak görev süresinin çok uzun sürmeyebileceğini öne sürdü.

Reznikov, pazar günü daha önce istifaya zorlanacağı veya görevde yer değiştirileceği yönündeki spekülasyonlar arasında "Hayatı boyunca sandalyede duran kimse yok" demişti ve savunma bakanı olarak pozisyonunun "Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenski'ye bağlı olduğunu” vurguladı. 

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER