CHP’li belediyelere yönelik soruşturmalar kapsamında tutuklanan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın görevden uzaklaştırılması kararına karşı yargı yoluna gidildi.

Karalar’ın avukatları Hüseyin Ersöz, Battal Özer ve Doç. Dr. Erkan Sarıtaş, Adana Nöbetçi İdare Mahkemesi Başkanlığı’na verdikleri dilekçede, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından alınan görevden uzaklaştırma kararının “ivedilikle” yürütmesinin durdurulmasını ve iptal edilmesini talep etti.

Memura üç kuruşu çok görenler, Diyanet'e kesenin ağzını açtı
Memura üç kuruşu çok görenler, Diyanet'e kesenin ağzını açtı
İçeriği Görüntüle

'Sebep ve konu unsurları yönünden sakat'

Avukat Hüseyin Ersöz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bu kararın, idare hukukunun temel prensiplerine aykırı olması gerekçesiyle Adana İdare Mahkemesi’nde iptal davası açtık. Dilekçede özetle, Zeydan Karalar hakkındaki suçlamaların mesnetsizliğine ve halihazırda yürüttüğü görevle bir ilgisi bulunmadığına, bu sebeple yapılan görevden uzaklaştırma işleminin 'sebep' ve 'konu' unsurları yönünden sakat olduğuna değindik" ifadelerini kullandı.