TBMM’nin açılışının 104. Yıldönümü dolayısıyla TBMM Genel Kurulu'nda özel bir oturum yapıldı.

Oturum sonrası açıklamalarda bulunan CHP Lideri Özgür Özel, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşme tarihleri hakkında, "Sayın Cumhurbaşkanı ile önümüzdeki hafta görüşmeyi planlıyoruz. Kendilerinden randevu talep edeceğiz" dedi.

Ankara'da kaza geçirmişti: Sudan Cumhurbaşkanı'nın oğlu hayatını kaybetti Ankara'da kaza geçirmişti: Sudan Cumhurbaşkanı'nın oğlu hayatını kaybetti

'ANAYASAYA NİYE UYMUYORSUNUZ?'

Erdoğan'ın 'yeni anayasa' teklifi açıklamalarına da yanıt veren Özel, "Ancak anayasayla ilgili birtakım talepler ileteceğini söyledi. Tabii ki TBMM müzakere zeminidir. Her zaman liderler birbirleriyle konuşur. Sayın Meclis Başkanı da bir ziyaret yapacağını söyledi. Ama anayasayı değiştirelim demesi için birisinin, değiştireceğiniz anayasayı ne yapacaksınız? Uymak için değiştireceksiniz. Geçen sefer değiştirdiğiniz anayasaya niye uymuyorsunuz? Bir anayasa uymamak için değiştirilir mi? Eğer anayasayı değiştirecekseniz önce uyduğunuzu görmemiz lazım. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına uymamak, Anayasa Mahkemesi kararlarına uymamak; 1. Derece Mahkemesi'ni Anayasa Mahkemesi'ni ezdirmek, Meclis'e 1. Derece Mahkemelerinden Anayasa Mahkemesi kararının hilafından buyruk yollamak ve onu uygulattırmak hangi anayasaya uymak? Anayasa ayaklar altında" ifadelerini kullandı.

Özgür Özel son olarak şu ifadeleri kullandı:

"Elbette ikimiz de gündemlerimizi konuşacağız. Elbette görüşmeler olur liderler arasında. Bir şeyi değiştirmek istiyorsanız önce mevcuduna uyun da onu görelim."